Nikolaj Jacobsen med kontant udmelding

Skrevet af Emil Martesen

23/02/2024
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den danske landstræner deler en kontant udmelding.

Dagens topnyheder

Det er godt tre uger siden, at Nikolaj Jacobsens tropper måtte sande, at have misset guldet lige før målstregen.

Det skete i en hæsblæsende affære mod Frankrig, der først blev afgjort efter forlænget spilletid.

Og sølvmedaljen, er ikke ligefrem noget der falder på et tørt sted for den danske landstræner.

Det fortæller han i et hudløst ærligt interview til Ekstra Bladet.

"Jeg er stolt af vores sølvmedalje, men jeg kommer aldrig til at blive glad for den. Der er mange måder at få en sølvmedalje på. Når jeg kigger tilbage på sølvmedaljen ved OL, så gør jeg det ikke på samme måde som med den her. I OL-finalen var vi det dårligste hold i 40 minutter og lå til at tabe langt hen ad vejen, hvilket vi så også gjorde", udtaler den danske landstræner.

I modsætning til ved OL, så påpeger Nikolaj Jacobsen, at Danmark førte i store dele af kampen, og at det blot have krævet en anelse mere skarphed til allersidst i den ordinære spilletid.

Efter EM har landstræneren brugt tid på at komme sig både fysisk og mentalt, hvilket blandt andet indebar en skiferie med familien og individuelle samtaler med spillerne.

Men når man er landstræner, kan man så nogensinde bare lægge det hele til side? Måske nogen kan - men ikke Nikolaj Jacobsen:

"Jeg slipper det aldrig. Det tror jeg ikke, at nogen trænere gør, om så det er det ene eller andet niveau. Nogen er sikkert bedre til det andre, men jeg kan ikke slippe det på den måde. Men når jeg er afsted, så er jeg familiefar og er der for mine børn samt hygger med mine børn", siger han og udtaler, at han ikke tror, at man kan mærke det (håndboldtanker, red.) på ham, når han er afsted med familien.