Novo Nordisk indgår forlig i grim sag: Tidligere medarbejder får massiv erstatning

Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

11/06/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Novo Nordisk valgte at fyre syg medarbejder. Nu taber begge parter.

Dagens topnyheder

Novo Nordisk har de seneste år har haft en helt trolig medvind i sejlene, hvor de er vokset sig så store, at de i dag er Europas mest værdifulde virksomhed.

Det sker særligt på baggrund af de to banebrydende midler Ozempic og Wegovy, som de har solgt for milliarder af på verdensplan.

Hos så værdifuld virksomhed følger også en stor produktion med mange ansatte, der skal sørge for, at virksomheden har produkter på hylderne.

En af dem, der indtil for nyligt var en del af Novo Nordisks personale er industrioperatør Jannie Jespersen, som havde været ansat i næsten et årti, indtil hun blev afskediget.

Det skriver Ekstra Bladet.

Jannie Jespersen arbejdede hos Novo Nordisk i Bagsværd, indtil hun i november 2022 blev sygemeldt på grund af alvorlige psykiske problemer. Ifølge Jespersen blev hendes arbejdsmiljø efterhånden så dårligt, at det blev uholdbart for hende at fortsætte.

Forholdene under hendes sygemelding forværrede hendes tilstand og resulterede i en depression.

Rejste sag mod Novo Nordisk

Under sin sygemelding blev Jespersen rådgivet til at vende tilbage til sin gamle stilling eller søge andre interne jobmuligheder.

Det medførte blandt andet, at hun deltog i en jobsamtale, mens hun stadig var sygemeldt.

"Jeg følte, at det var mig, der var konflikten. Men hvorfor skal jeg fjernes i stedet for at løse problemerne på arbejdspladsen?" siger Jespersen.

I sin søgen efter en løsning kontaktede Jespersen ombudsmanden i Novo Nordisk for at få hjælp til at håndtere konflikten med ledelsen. Til hendes overraskelse blev hun den 9. februar 2023 informeret af ombudsmanden om, at ledelsen ikke ønskede hendes tilbagevenden. "

Jannie Jespersen mente, at opsigelsen var usaglig og valgte at rejse en sag mod Novo Nordisk med hjælp fra fagforeningen 3F. Efter en periode med forhandlinger indgik parterne et forlig i maj 2023, hvor medicinalgiganten indvilligede i at betale en godtgørelse på 250.000 kroner.