Nu er coronapasset taget i brug: Men vær opmærksom på dette

Foto: Privat.

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor coronapasset får en stor rolle.

I dag den 6.april begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor coronapasset, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb, får en stor rolle.

Læs også

Vigtig information til danskerne omkring coronapasset

De liberale erhverv har fået lov til at genåbne, men det er under det krav, at de kun tager imod kunder, der kan fremvise et gyldigt coronapas.

Sundhed.dk har i løbet af de seneste uger arbejdet intenst på at opgradere systemet, så det er klar til at modtage de mange ekstra besøgende, som forventes, når coronapasset skal bruges til at give adgang til for eksempel frisøren. Helt konkret er kapaciteten i løbet af de sidste 14 dage mere end firedoblet. Alligevel sender sundhed.dk en opfordring til danskerne om at følge nogle råd, der skal lette presset på systemerne. 

”Vi er glade for at levere den løsning, som bidrager til den gradvise genåbning af Danmark. Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,” lyder det fra Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk, i en pressemeddelelse. 

Dog er der en ting, som han understreger, at danskerne skal forvente og være obs på. 

“Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet. Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas,” tilføjer Morten Elbæk Petersen.

Et presset system lig med ventetid

Når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan også være tilfældet med hjemmeside og app, hvis mange logger på samtidigt, lyder det fra Sundhed.dk. Derfor opfordrer Sundhed.dk alle til at følge de tre råd og væbne sig med tålmodighed.

Sundhed.dk's råd om coronapas