Nu er der endeligt nyt om grænsehandel

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvis udenrigsministeriet lukker ned for rejser til Tyskland senere på dagen, så skal man ikke frygte for, at grænsehandlen ryger lige med det samme.

Mange venter i spænding på, om Udenrigsministeriet senere i dag, vil lukke for rejser til endnu flere lande, heriblandt Tyskland. Men der er godt nyt, til dem som frygter at grænsehandlen er i fare, den kan nemlig - indtil videre - godt fortsætte. Det skriver TV Syd. 

Læs også

Mor trodser myndighedernes anbefaling: Vil afholde halloween alligevel

På grund af den stigende smitte i Tyskland, så er der overhængende fare for, at rejser hertil generelt vil blive frarådet, når Udenrigsministeriet senere opdaterer deres rejsevejledning.

Onsdag var der 48,6 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i Tyskland. I Danmark frarådes alle ikke-nødvendige rejser til lande, hvor smittetrykket er over 30 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere på syv døgn. 

Kan indtil videre være åben

Derfor sagde Erik Brøgger som er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice, at der dog kan gøres en undtagelse, hvis Tyskland lukkes ned.

Man må nemlig stadig gerne handle i Slesvig-Holsten, hvor grænsehandlen foregår. Det må man, fordi at delstaten isoleret set, ikke har flere end 30 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere på syv  døgn. 

“Hvis vi ender med at lukke Tyskland i morgen og Slesvig-Holsten ligger passende lavt, så kan vi stadig holde Slesvig-Holsten åben”. Fortalte han på pressemødet.

Læs også

Sådan kommer Peter Madsens liv i fængslet til at være

 

 

 

Dagens Gossip