Nu er der flertal: Inger Støjberg skal for rigsretten

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen har netop meldt ud, at socialdemokraterne vil have Inger Støjberg for en rigsret. Det betyder, at der nu er flertal.

Tidligt torsdag formiddag har Socialdemokratiet afholdt et virtuelt gruppemøde, hvor de skulle tale om, hvorvidt de skulle stemme ja eller nej til en rigsretssag mod Inger Støjberg.

Læs også

Forlængede restriktioner: Nu er der svar om dine indefrosne feriepenge

Netop nu melder Socialdemokratiet ud, hvad resultatet af deres samtale blev, og de stemmer ja til, at Inger Støjberg skal for rigsretten. Det betyder også, at der nu er et flertal, og dermed skal Inger Støjberg altså stilles for en rigsret.

“Den socialdemokratiske folketingsgruppe har på baggrund af de klare juridiske vurderinger valgt at tilslutte sig, at Folketinget indleder en rigsretssag,” lyder det fra Mette Frederiksen i en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet, der fortsætter:

“Det er samtidig vigtigt for Socialdemokratiet at gøre klart, at en minister både kan og skal sætte den politiske retning, herunder kunne udfordre og sætte spørgsmålstegn ved embedsværkets vurderinger og indstillinger og lade dem afsøge alternativer i arbejdet med politiske løsningsforslag. Dette må dog selvsagt ikke føre til, at en minister – trods flere advarsler – er ansvarlig for, at der iværksættes en klart ulovlig administration,” lyder det fra Statsministeren.

Bliver først offentliggjort senere

Selvom socialdemokraterne nu har meldt ud, at de mener Inger Støjberg skal stilles for en rigsret, så bliver det først officielt i løbet af eftermiddagen. Der er planlagt et møde mellem Folketingets Udvalg for Forretningsorden, og det finder sted mellem 15-16.30.

Læs også

Journalist blev truet på livet: Ville drukne hende i en gylletank