Nu forklarer Mette Frederiksen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er en årsag, forklarer Mette Frederiksen nu.

Den helt store genåbningsplan kommer ikke lige om hjørnet, hvis du spørger Mette Frederiksen. Lige nu er der fastlagt møder indtil fredag i næste uge, hvor omdrejningspunktet for alle møder er genåbning af samfundet. Hun vil gerne lytte til alle partiernes input til en genåbning, lyder årsagen til, at det tager to uger. 

Læs også

Luksusfælden i aften: Tog kokain til familiefødselsdag

Men Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil gerne, at tempoet bliver skruet en anelse i vejret. Det skriver B.T.

“Jeg er helt sikker på, at mine kolleger er klar til at stille op dag og nat. Det har vi vist hele vejen igennem. Det er jeg i hvert fald. Vil statsministeren ikke være med til at sætte tempoet op,” spurgte Venstres formand under dagens spørgetime.

“I al respekt synes jeg ikke, at jeg kan nøjes med alene at mødes med Venstres leder, selv om Venstres leder er rigtig vigtig også for genåbningen. Nu vil jeg gerne have lov til at drøfte det med alle Folketingets partier,” lød svaret fra Mette Frederiksen.

Rejser på torsdag

De første tre dage i denne uge står på møder for statsministeren, før hun pakker kufferten og rejser til Israel på torsdag. Her skal hun ned for at drøfte et tættere samarbejdet om covid-vacciner.

“Vi vil blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive mere selvforsynende med vacciner. Både på kort sigt i forhold til at få adgang til flere vacciner mod COVID-19. Men også på længere sigt i forhold til eksempelvis genvaccination,” sådan lød det fra Mette Frederiksen i en pressemeddelelse, som statsministeren sendte ud i forrige uge.

Når Mette Frederiksen vender retur, skal hun i karantæne i mindst ti dage, medmindre hun får foretaget en coronatest på 4. dagen, som viser sig at være negativ.

Er dette tilfældet, vil Mette Frederiksen kunne vende tilbage igen efter fire dage. Tirsdag i næste uge, 9. marts, genoptages møderne, og der er på nuværende tidspunkt ikke planlagt virtuelle møder med partierne i karantæneperioden, skriver B.T.

Læs også

Mette Frederiksen skal i karantæne

 

 

 

Dagens Gossip