Ny ferielov med store ændringer: Næste år optjener du kun feriepenge i otte måneder

Foto: Shutterstock.com

En ny ferielov træder i kraft i 2020, men allerede i år begynder man at forberede sig på den. Det betyder blandt andet, at du ikke kan spare ligeså mange feriedage op, som du plejer.

Politikerne på Christiansborg er blevet enige i at skabe en ny ferielov, og det betyder, at vi pr. 2020 skal til at ændre den måde, vi har holdt ferie på. Grunden til at man i første omgang vælger at kigge på loven, skyldes, at man som nyansat i Danmark kan gå hele 16 måneder uden ferie, hvis man ikke har sparet noget op fra tidligere arbejdsgivere.

Det skal der ændres på, og det kommer det til fra den 1. september 2020. Der vil de ansatte løbende kunne bruge af den ferie, som de har sparet op i løbet af året, i stedet for, at man sparer op til det efterfølgende år.

Den betalte ferie kan afholdes med det samme

Den nye ferielov betyder, at lønmodtageren har mulighed for at spare sin ferie op og afholde den i en og samme periode. Det starter fra d. 1. september og slutter igen den 31. august. Her vil man altså løbende kunne afholde den ferie, som man har optjent.

Aftalen er noget der især glæder beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der ifølge TV2 udtalte sig følgende i oktober 2017.

”Vi sikrer, at man optjener ret til feriepenge allerede fra første dag på arbejdsmarkedet. Dermed løser vi det problem, mange nyansatte har haft, hvor de har skullet vente i over et år på at kunne få feriepenge,” lød det dengang fra beskæftigelsesministeren.

Ikke muligt med fire ugers sommerferie

For at den nye ferielov kan få den bedst mulige overgang, har man været nødt til at stoppe optjeningsperioden allerede den 31. august 2019, hvilket altså betyder, at du har små fire måneder mindre til at optjene din ferie i.

Du vil således optjene 16.7 feriedage i stedet for de normale 25 feriedage. Er man derfor blandt dem, der plejer at holde en lang sommerferie på 4 uger, så skal man have lavet en speciel aftale med sin chef, da de 16.7 feriedage ikke kommer til at række til dette i år 2020.

Ydermere vil man med den nye ferielov ikke kunne nå at spare en uges efterårsferie op, da optjeningsperioden først begynder den 1. september, så hvis man gerne vil holde efterårsferie med børnene, så er man nødt til at tænke sig ekstra godt om, og sørge for, at man gemmer nogle feriedage fra året før.

Hvad mener du, om den nye ferielov?

Læs også

Tag fri i 9 dage og hold ferie i 18 dage – Denne periode skal du vælge din ferie i

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip