Ny hastelov vedtaget: Nu kan de slå dem alle ihjel

En ny hastelov er blevet vedtaget af rød blok, og den gør det forbudt at have mink i Danmark indtil 31. december 2021.

I går aftes forhandlede folketingets partier om en ny lovgivning. Regeringen havde nemlig indkaldt til forhandlinger omkring en ny lov, der skulle gøre deres ulovlige handlinger lovlige.

For små to uger siden havde regeringen nemlig krævet, at alle mink i Danmark skulle slås ihjel, uanset om de var smittede eller ej. Flere dage senere viste det sig dog, at der ikke var hjemmel til at slå raske mink ihjel, og dermed havde regeringen brudt loven.

Læs også

26-årig mand dræbt i voldsom ulykke: Efterforskes som selvmord

Ved forhandlingerne i går aftes foreslog regeringen, at det skulle gøres lovligt, men her sprang både Venstre og Dansk Folkeparti fra. Tilbage ved bordet sad, Radikale Venstre, SF, regeringen og Enhedslisten.

Disse fire partier blev enige i, at det skulle gøres lovligt at slå raske mink ihjel, og dermed vil det nu blive lovligt at udstede den ordre, som Mette Frederiksen udstedte for små to uger siden.

Skal forhandle videre om erstatning

“Det er ikke minkavlernes skyld, at corona smitter i netop deres branche. Det er en ubarmhjertig opgave, de løfter lige nu for folkesundhedens skyld. Derfor er jeg også glad for, at der nu er vished om grundlaget for aflivningen af mink og udbetalingen af tempobonus. Forhandlingerne om erstatning fortsætter, og jeg håber, at vi snart kan få en aftale om fuldstændig erstatning til alle minkavlerne,” fortæller erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Også fødevareminister Mogens Jensen har reageret på den nye aftale, og han glæde sig over, at det lykkedes at finde en aftale.

“Forløbet har været rodet, det skal jeg være den første til at indrømme. Regeringens udmelding om at aflive alle danske mink har været tung, og vi er meget bevidste om de vidtrækkende konsekvenser, den har for hver enkelt berørte i branchen. Desværre er beslutningen nødvendig, og det er jeg glad for, at aftalepartierne støtter op om,” fortæller han i pressemeddelelsen.

Den nye aftale betyder, at det bliver forbudt at holde mink i Danmark frem til den 31. december 2021. Derfor skal alle mink i Danmark nu aflives.

Læs også

Ramt af smitte: 25.000 må aflives

 

 

Dagens Gossip