Ny prisstigning: Så meget kommer bæreposer til at koste

Bæreposer fra butikker som Netto, Kvickly, Rema, Føtex, Bilka m.fl. kommer til at stige i pris. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Fra nytår er det ikke kun cigaretterne, der kommer til at stige i pris. Det gør også de bæreposer, som du bruger til at fragte dine varer med hjem fra forretningerne.

Forleden fik regeringen og støttepartierne forhandlet sig frem til en finanslov, der kommer til at gælde for 2020. I den finanslov var det mest markante udtryk, at der vil komme en prisstigning på cigaretter, som vil stige i løbet af de næste tre år.

Cigaretterne er dog ikke det eneste sted, hvor der kommer til at ske en prisstigning. Ifølge finansloven har regeringen nemlig også taget et kig på plastikposer, som folk køber ved kassen i butikker til at fragte deres varer hjem.

De er ikke gode for miljøet, og snart er de heller ikke gode for din pengepung. Prisen på plastikposer kommer nemlig til at stige betragteligt.

Læs også

Så er det afgjort: Det kommer cigaretter til at koste

I den nye finanslov meldes det, at afgiften på bæreposer af plast og papir i det kommende år vil blive tredoblet. Det er blandt andet for at kunne finansiere velfærden i Danmark.

Det kommer de til at koste

I dag koster det 22 kroner kiloet i afgift på bæreposer af plastik, men fra nytår stiger det altså til 66 kroner pr. kilo. Det betyder dog ikke, at dine plastikposer i butikkerne stiger tre gange prisen.

Når du fra næste år skal købe en bærepose ved kassen, så kan du forvente, at de koster en krone mere end de gør i dag.

Det forventes, at statskassen på sigt vil få 205 millioner kroner fra de nye afgifter, og samtidig forventes det, at forbruget af bæreposer vil falde med op til 40 procent.

Stopper du med at købe bæreposer, hvis de stiger med en krone?

Læs også

Derfor leverede politiet pizza i dansk by

 

 

Dagens Gossip