Nyt forbud: Nu må du ikke opholde dig her

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Politiet indfører opholdsforbud, der træder i kraft i dag klokken 12.00.

Når der er introforløb på en række uddannelsesinstitutioner, så er det ofte lig med fest og alkohol.

Det er også politets erfaring, og derfor har de valgt at indføre et tidsbegrænset opholdsforbud.

Læs også

Regeringen fraråder nu danskere at rejse til disse lande

Det rammer Folkeparken og Byparken i Roskilde, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, og det er gældende fra i dag af, fredag den 14. august 2020, fra kl. 12 til kl. 24.

Sidste år var 1000-1500 personer forsamlet

Det er netop på grund af introforløb på en række uddannelsesinstitutioner, herunder gymnasierne i Roskilde, at forbuddet indføres.

Sidste år ved samme begivenhed var der 1000-1500 personer forsamlet i de to parker. 

”Jeg er overbevist om, at de unge mennesker og deres forældre har lyttet til myndighederne, og at mange derfor ikke har tænkt sig at møde op i Byparken og Folkeparken i dag fredag – også uden et opholdsforbud. Vi har dog fået henvendelser fra bekymrede borgere og rektorer på flere uddannelsesinstitutioner i Roskilde om, at nogle unge måske alligevel overvejer at feste i parkerne. Vi har efter en samlet vurdering derfor besluttet at indføre et tidsbegrænset opholdsforbud for at forebygge spredning af coronavirus”, siger fg. politidirektør Lene Sørensen og slutter:

”Der vil blive opsat skilte, der informerer om opholdsforbuddet, og politiet vil være til stede sammen med medarbejdere fra kommunen for at vejlede borgerne om, at der er opholdsforbud, og hvad det betyder. Vi har selvfølgelig bødeblokken med, men den håber vi ikke, at der bliver brug for.”

Hvad betyder ‘opholdsforbud’?

Du må gerne passere igennem Folkeparken og Byparken i Roskilde, men det er ulovligt at tage ophold, og det kan blive dyrt, hvis du vælger at slå dig ned på et tæppe i en af parkerne.

Overtrædelse af opholdsforbuddet kan nemlig straffes med bøde på 2.500 kroner. 

Det er som sagt i Folkeparken og Byparken i Roskilde, at opholdsforbuddet indføres, og det er gældende fra i dag af, fredag den 14. august 2020, fra kl. 12 til kl. 24.

Læs også

Mette Frederiksen: "Et af de mørkeste kapitler i vores historie”

 

 

 

 

 

Dagens Gossip