Opråb fra skadestuen: Lad det ligge!

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er meget fristende at begynde med diverse projekter i disse dage, men hos de danske skadestuer ser de gerne, at man virkelig tænker sig om, før man går i gang.

Flere hundrede tusinde danskere kan i disse dage ikke tage på arbejde eller i skole. Der er derfor tvunget til at blive derhjemme, særligt hvis de udviser de mindste symptomer på coronavirus.

Underholdningen må man selv stå for, da det meste har lukket, og det har fået mange til at finde deres indre gør-det-selv-mand frem, og de valfarter derfor til diverse byggemarkeder for at handle ind.

Læs også

Rigtig godt nyt til 150.000 danskere

Selvom det kan virke som en rigtig god ide, så bør man stadig være varsom, og derfor kommer skadestuen i Slagelse også med et opråb.

Lad det ligge

De ser nemlig gerne, at folk tager den lidt ekstra med ro i disse tider, da skadestuen plejer at tilse mange patienter, når folk begynder at gør-det-selv.

“Vi er lidt bekymrede lige nu, for der er lovet godt vejr, og nu hvor folk er så gode til at blive hjemme, så vil de godt i haven og arbejde med projekter, og børnene vil ud på trampolinerne. Traditionelt har skadestuen en travl tid, når vinteren er slut, nu kan den blive endnu mere travl, hvis folk ikke holder sig i ro,” fortæller Anja Alexander, der er afdelingssygeplejerske på skadestuerne i Slagelse og Næstved til TV2 Øst.

“Vi forstår godt, at folk gerne vil ud. Men vi vil gerne opfordre til, at de ikke går i gang med noget, de ikke har forstand på. Det ser vi nemlig hvert år, og vi kender nok alle typerne, der bevæger sig ud i gøremål, som de ikke har styr på,”  fortsætter hun.

Herunder kan du se en video, som de fælles har lavet på sygehusene i regionen for at advare folk.

Det er også akutafdelingen der tager mod de akut syge, og der kommer ikke mere personale på, bare fordi vejret er blevet godt, og flere personer går i gang med gør-det-selv-arbejde.

Hvis en person i disse dage kommer ind med en skade fra eksempelvis et håndværkerprojekt, så vil vedkommende blive spurgt om, hvorvidt der er symptomer på sygdom.

Hvis det er tilfældet, vil personen blive anbragt i isolation, før vedkommende bliver tilset.

Læs også

Dette corona-rygte skal du ikke hoppe på

 

 

Dagens Gossip