Overgrebssag mod mindreårig pige på dansk skole vækker undren: 1 spørgsmål går igen og igen

28/09/2023 09:37

Emil Martesen

Indland
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I en tid, hvor forældre søger tryghed og sikkerhed for deres børn, har overgrebssagen på Søholmskolen i Rudersdal Kommune kastet en skygge over tilliden til både skole og kommune.

Onsdag aften deltog knap 350 forældre i to orienteringsmøder, hvor frustrationen var til at tage og føle på.

"Selvfølgelig har der været meget store frustrationer i rummet. Særligt over at vi ikke kan sige mere, end vi kan," udtaler kommunaldirektør i Rudersdal Kommune, Birgitte Lundgren i kølvandet på, at en 27-årig mand siden den 14. september har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor han er sigtet for voldtægt af en mindreårig pige på Søholmskolens afdeling i Bistrup i Birkerød.

Ifølge Birgitte Lundgren er det manglende konkrete oplysninger, der forhindrer dem i at berolige forældrene:

"Vi kan ikke blive konkrete, og derfor kan vi ikke berolige forældrene. Det skaber frustration. Og det har jeg meget stor forståelse for", siger hun ifølge Avisen.dk.

Men forståelse er én ting; handling er en anden. Det store spørgsmål, der gik igen i løbet af aftenen, var, hvordan dette kunne ske:

"Der er svaret, at vi er nødt til at få skabt os et samlet overblik", forklarer Birgitte Lundgren videre.

Der er i øjeblikket iværksat en ekstern advokatundersøgelse for at afklare, om der er sket ledelsessvigt.

Voldtægten mod den mindreårige pige skulle ifølge TV 2's oplysninger have fundet sted på et område på skolen i Birkerød inden sommeren 2022.

Pigen var angiveligt elev på skolen, mens den 27-årige var lærervikar.

Manden er foruden at være mistænkt for det seksuelle overgreb også sigtet for vidnetrusler ved at have truet pigen til ikke at fortælle nogen om overgrebet.