Partier presser regeringen: De feriepenge skal udbetales i år!

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Det kunne godt tyde på, at det ender med at blive alle fem ugers feriepenge, der skal udbetales i år. Et flertal af partier vil nemlig presse regeringen ved at fremsætte et beslutningsforslag.

I går aftes kunne danskerne læse, at der nu er et flertal af partierne i Danmark, der ønsker at få udbetale alle fem ugers feriepenge i stedet for blot de tre uger, som der ellers blev enighed i tidligere på året.

Faktisk ønsker partierne at få udbetalt de sidste to ugers feriepenge så meget, at de er villige til at fremsætte et beslutningforslag i Folketingssalen, og på den måde presse forslaget igennem uden om regeringen.

Læs også

11-årig dreng røvet af maskerede knivmænd

“De sidste feriepenge skal ud i år. Det er afgørende for at redde arbejdspladser i denne anden corona-runde, vi er i gang med. Hvis ikke regeringen vil det, fremsætter vi et beslutningsforslag i Folketingssalen, som forhåbentlig kan samle et flertal,” lyder det fra Konservatives formand, Søren Pape til B.T.

Feriepenge skal udbetales inden julehandlen

Der er fortsat ikke nogen eksakt dato, hvor de sidste to ugers feriepenge skal udbetales, men ifølge Søren Pape skal det ske inden julehandlen, så danskerne har mulighed for at bruge pengene på juleindkøb.

Årsagen til at regeringen ikke ønsker at udbetale alle fem ugers feriepenge, er ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at det teknisk ikke kan lade sig gøre, da arbejdspladserne har indtil slutningen af december til at indberette de ansattes feriepenge.

Søren Pape mener dog, at det sagtens kan lade sig gøre, og han synes i stedet, at det ligner, at viljen halter efter hos regeringen.

Den 1. oktober kan danskerne søge om at få udbetalt tre ugers feriepenge, og hvis det går partiernes vej, vil danskerne få udbetalt yderligere to ugers feriepenge inden julehandlen i år.

Læs også

Håkan raser over sygehusmad: “Det er en katastrofe”

 

 

 

Dagens Gossip