Partiet Fremad: Simon Emil Ammitzbøll og Christina Egelund stifter nyt parti

Foto: Steen Brogaard

Som det næsten var ventet, stifter Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund et nyt parti.

 

Efter en turbulent tid i Liberal Alliance, meldte de to profiler sig ud i løbet af oktober. Nu står de så klar med et nyt parti. Det får navnet: Partiet Fremad.

Ifølge hovedpersonerne sker det på grund af det, de to betegner som 'en borgerlig glidebane', hvor symbolske udlændingestramninger er gået for vidt på bekostning af retssikkerheden.

"Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have, siger det ny partis formand," Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Berlingske.

Partiet Fremad er i Folketinget

Partiet har allerede Simon Emil Ammitzbøll i Folketinget, da han blev valgt for Liberal Alliance i Juni.

Partiet vil pege på Venstres formand som ny statsminister efter et nyt valg.

Det er ikke første gang, at Simon Emil Ammitzbøll står i denne situation. Han meldte sig ud af Radikale mens han var i Folketinget og stiftede partiet Borgerligt Centrum, som dog ikke blev nogen succes. Han forlos selv partiet for at melde sig ind i Liberal Alliance.

Om Partiet Fremad må lide samme skæbne vil kun fremtiden fortælle.

Mærkesager

En fast og fair udlændingepolitik. At tage klimaudfordringerne alvorligt. En stærk europæisk stemme. Et økonomisk konkurrencedygtigt Danmark. Frihed til forskellighed.

 

Partiet Fremad bliver således det ottende borgerlige parti, der stiller op til Folketinget ved næste Folketingsvalg. 

 

Dagens Gossip