Pia Kjærsgaard: Sosu’erne fortjener flere penge i løn

Ninna Andreasen

385 uger siden

|

22/02/2017
De bør få mere anerkendelse, fordi deres job er benhamrende hårdt, mener Folketingets formand.

Dagens topnyheder

I morgen fylder Folketingets formand Pia Kjærsgaard 70 år.

Karrieren begyndte dog et helt andet sted, nemlig som hjemmehjælper, før den senere leder af Dansk Folkeparti kom i Folketinget i januar 1984, skriver Avisen.dk.

- Jeg hoppede jo direkte fra en nattevagt ind på Christiansborg. Jeg arbejdede om natten som hjemmehjælper, og om morgenen skulle jeg begynde i Folketinget, fortæller Pia Kjærsgaard.

På daværende tidspunkt var hun 37 år. Jobbet som hjemmehjælper i nattevagt var hun glad for. Det var også netop de ældres vilkår, der blandt andet lå politikeren på sinde.

Hun husker, at der var meget mere tid til de ældre, dengang hun selv var i hjemmeplejen. De ældre, som fik hjælp, kunne naturligvis ikke helt klare sig selv, men mange var alligevel friske nok.

- Så jeg sender tit en tanke, det gør jeg virkelig, til sosuerne i dag. Jeg ved, hvor hårdt det må være.  Det må virkelig være benhamrende hårdt at have så lidt tid ude hos borgerne, og så i dag, hvor folk bliver ældre og er hjemme længere tid, fordi man skal være virkelig dårlig for at komme på plejehjem, siger Pia Kjærsgaard.

Hun synes afgjort, at sosu’erne får for lidt i løn. Arbejdet er krævende både fysisk og psykisk, og det ligger Folketingets formand meget imod, at området har fået rygte for at være et lavstatusjob.

Selv har hun aldrig skammet sig over at være hjemmehjælper. Heller ikke, når hun har mødt højtuddannede politikere på Christiansborg.

- Jeg har altid stået ved, at jeg har været hjemmehjælper og sendt den direkte tilbage på folk: 'Hvad med dig, har du nogensinde været ude i det praktiske liv? Har du vasket gamle? Er du kommet ud et sted, hvor folk var faldet og måske gjort i sengen, og du har skulle gøre det hele i stand? Har du været ude om natten og hjælpe med at vende syge folk i sengen, der måske var ved at dø? Nej vel, kom lige igen', lyder det fra Pia Kjærsgaard.