Politiet advarer: Falske gældsbreve lokker personlige oplysninger ude af folk

Nils Würtzenfeld

399 uger siden

|

17/11/2016
Indland
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Alene i november har mere end ti personer i Køge-området modtaget er falsk brev fra RKI.

Dagens topnyheder

Midt- og Vestsjællands Politi advarer i øjeblikket borgere mod en række falske breve, der er i omløb. Det skriver SN.dk.

Det drejer som om breve, der skal forestille af være fra kreditvurderingsselskab RKI (Ribers kredit information) og alene i november har mere end ti personer i Køge-området modtaget dem.

Formålet med brevet er at få oplysninger ud af borgerne om bankkonti med videre.

I brevene står der, at modtageren har oprettet et lån, men forsøger man efterfølgende at ringe til RKI, så kender de ikke nødvendigvis borgeren i deres system.

Ligeledes er der heller intet kendskab til borgerne, hvis de ringer og spørger 4Finans, hvor lånet, ifølge brevenes oplysninger, skulle været optaget.

- Det ser meget officielt ud og ligner fuldstændig er dokument fra RKI, hvor man kan se hvor meget man skylder, siger pressetalsmand fra Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen til SN.dk.

- I brevet står, at man skal oplyse sit navn, sit cpr-nummer og alt muligt andet. Det er bare en måde at narre oplysninger ud af folk. Jeg kan godt forstå, at folk falder for det, hvis man for eksempel i forvejen har lidt udestående gæld, siger Carsten Andersen.

Politiet opfordrer derfor borgere til, at man anmelder det, hvis man modtager et sådant brev. Derudover advarer politiet på det kraftigste imod, at man giver personlige oplysninger fra sig, hvis man modtager et lignende brev.

- Vi har foreløbig haft i hvert fald et par håndfulde indtil videre. Og det er bare, hvad der er blevet anmeldt. Man kan sagtens forestille sig, at der er flere, der ikke er blevet anmeldt, siger Carsten Andersen.