Populær børnetallerken tilbagekaldt: Kan give skade på nyrerne

Et stort parti børnetallerkener afgiver for meget melamin, og det må derfor ikke komme i kontakt med fødevarer. I værste fald vil det kunne give skader på nyren.

En populær børnetallerken der sælges i butikker som BabySam og Salling, er blevet tilbagekaldt, da der er konstateret for høj migration af melamin i tallerknen.

Der er tale og selskabet Done By Deer A/S, der står bag deres børnetallerken ‘Yummy’ med motivet ‘Happy Dots. Denne tallerken har fået konstateret et for migration af melamin, som betyder, at der frigives for meget melamin fra tallerkenen i forhold til det tilladte.

Derfor er tallerkenen ikke egnet til at have fødevarer på sig, og derfor bør man omgående aflevere tallerkenen tilbage til den butik, hvor man har købt den, eller smide den ud.

Læs også

Masser af appelsinjuice trukket tilbage: Uegnet som fødevare

Til TV2 fortæller Nikolas Hove fra Fødevarestyrelsen, at man i første omgang bad DTU vurderer alvorligheden af problemet, før de valgte at tilbagekalde produktet.

“Vi har i det konkrete tilfælde bedt DTU om at vurdere det. De har vurderet det var sundhedsmæssigt betænkeligt. Derfor har vi vurderet, at det ikke må være på markedet,” fortæller han ifølge TV2

Kan give nyreskader

Melamin er et organisk stof, der bruges til fremstillingen af hård melaminplast. Det bruges ofte til møbler, køkkenlåger og rengøringsmidler, men altså også til diverse plastiktallerkner.

I det konkrete tilfælde med børnetallerkenen, har det vist sig, at der frigives for meget melamin, og det kan altså være farligt. Hvis mennesker indtager for meget melamin, så kan det påføre skader på nyrerne.

“Tallerkenerne afgiver for meget melamin, når man bruger dem. Den akutte risiko ved melamin er, at det ved et for højt indtag kan give skader på nyrerne,” fortæller beredskabschefen til TV2.

Sådan kan du tjekke det

Denne ‘Yummy-tallerken’ er blevet forhandlet i en periode fra januar til april i år, og derfor kan der være solgt en hel del af dem. De kunne købes i følgende butikker.

BabySam, Butik Unik, Børnenes Kartel, Done by Deer A/S, Engby Barnevogne, Illums Bolighus, Invi2, Kære Børn, Salling, Tinsoldat.dk, Ønskebørn, Kids-World.dk.

Du kan dog bag på tallerkenen ret hurtigt sikre dig, at du ikke har købt en af de dårlige tallerkener. Det kan du gøre ved at se på varenummeret og batchnummeret. De melamin-fyldte tallerkener, har varenummer 10542 og batchnummer 108950918.

Det anbefales, at du leverer tallerkenen tilbage til den butik, hvor du har købt den i, eller smider den ud.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip