Prins Henrik planlagde smuk gestus i dronningens ære, inden sin død

28/02/2018 19:00

Emil Ryttergaard

Indland
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Før sin død planlagde prins Henrik en smuk gestus til dronning Margrethe.

Mest læste i dag

I sidste uge sad mange klistrede til skærmen, og uanset hvilken avis eller tv-kanal man tændte, var der fokus på prins Henriks bisættelse, hvor hele Danmark kunne følge en tydelig berørt kongefamilie, der mistede deres egen prins de. 13. februar i år.

Men selv efter sin død kan prins Henrik overraske, og nu viser det sig, at prinsen havde lavet en sidste gestus til sin ærede hustru, som samtidig er en oplevelse ud over det sædvanlige, skriver TV2.

Prins Henrik havde nemlig gået og kræset om en særlig vin på vinslottet Chateau de Cayx, der er i dronning Margrethes ære.

Vinen er en særlig årgangsvin anno 2015 af druetypen Malbec og har fået navnet Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark - oversat til ‘Akvarellerne af Hendes Majestæt Dronningen af Danmark.’

Foto: H.J. Hansen

Vinen bærer dronningens monogram og et af hendes egene akvarelmalerier på etiketten og kommer kun i en magnumflaske i et meget begrænset parti på 5000 eksemplarer.

- 2015 er en specielt god årgang. Når man laver en vin som denne, bruger man en vin, der er fra det bedste år, siger marketingchef Lars Benmouyal fra H.J. Hansen vin, der distribuerer de royale vine på det danske marked, til TV2.

Det varer dog endnu noget tid, inden man kan købe vinene, da butikken fortsat vil respekterer hofsorgen. Først i slutningen af marts skal man skynde sig, hvis man vil erhverve en af de sjældne og eftertragtede vine.

- Vi forventer at lancere vinen i slutningen af marts, da vi naturligvis respekterer hofsorgen, siger Lars Benmouyal til tv-stationen.

Vinen vil blive solgt i butikker landet over til 475 kroner per styk.

Mor fik et chok, da hun lagde datter til ro: Spottede ækel skikkelse i sin datters seng