- Rablende vanvittigt! Livsfarligt trafik-fænomen kan nu opleves i Danmark

På det sociale medie Snapchat deler flere og flere bilister billeder og videoer af vanvidskørsel på op mod 250 km/t.

Fænomenet ‘snapbilisme' - eller snapbilister på dansk - dækker over en både vanvittig og dødsensfarlig trend, der går ud på at lægge billeder eller videoer af sin kørsel på det sociale medie Snapchat.

Nu er denne trend sandsynligvis kommet til Danmark. Det skriver DR, der ved hjælp af en gennemgang af Snapchats såkaldt kortfunktion kan dokumentere, at adskillige danskere har travlt med at dele deres kørsel med andre.

På bare en uge er det lykkes DR at finde mere end 100 eksempler på forskellige bilister, der har filmet sig selv køre med megt høj fart, hvorefter de har delt kørslen på det sociale medie.

Læs også

LIGE NU: 17-årig pige anholdt - truede med skoleskyderi på dansk skole

Fælles for videoerne er, at turen foregår med én hånd på rattet, mens den anden holder en mobiltelefon, der filmer kørslen.

På flere af videoerne køres der meget stærkere end tilladt - helt op til 250 km/t, ligesom flere af videoerne er ledsaget at friske tekster, der er skrevet under kørslen.

- Når man skal hente sin datter i dagpleje, skriver en bilist fra Odense i en Snapchat-video, mens han overhaler en anden bil med tæt på 200 km/t.

Læs også

Detaljer afsløret om overfaldet på Peter Madsen: Begge øjne skadet

Denne opførsel skaber stor bekymring hos Rådet for Sikker Trafik.

- Deres fokus er jo alle andre steder end på vejen. Det er rablende vanvittigt, siger Mogens Kjærgaard Møller, der er direktør i for Rådet for Sikker Trafik, da DR viser ham flere eksempler på den vilde kørsel.

- Det er jo helt galimatias, supplerer han.

Læs også

Støjberg klar med tvangsbøder: Vil tvinge kommunen til at afkræve håndtryk

Også hos Rigspolitiet er man rystet over bilisternes opførsel.

- Jeg tager dybt afstand fra den slags, og jeg kan slet ikke forstå, at man gør sådan noget, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdelscenter til DR.

Ifølge Rådet for Sikker er uopmærksomhed skyld i hver tredje dødsulykke i trafikken. I 2017 blev det til 60 trafikdræbte.

 

Dagens Gossip