Regeringen dropper forslag om højere pensionsalder

Emil Ryttergaard

373 uger siden

|

22/05/2017
Indland
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Regeringen med Venstre, Konservative og Liberal Alliance må droppe forslaget om at hæve pensionsalderen. Regeringen har ingen opbakning blandt de andre partier.

Dagens topnyheder

Skal vi arbejde længere, inden vi kan gå på pension? 

Dette spørgsmål har fyldt meget i løbet af foråret, hvor regeringen har varslet, at pensionsalderen skulle hæves, hvis der i fremtiden skulle være råd til velfærd. 

Men nu dropper regeringen officielt sine planer om at hæve pensionsalderen, skriver Jyllands-Posten

- I dag lever vi længere, end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed. Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen i en mail til avisen. 

Danskerne har generelt været modstandere af ideen om højere pensionsalder, og flere spørgeundersøgelser har vist, at der ikke var opbakning blandt befolkningen. 

Heller ikke Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet vil være med til at støtte forslaget om en højere pensionsalder. 

Men at regeringen nu dropper sin politiske mærkesag, ærgrer især de Radikale, der frygter for konsekvenserne af den politiske vilje. 

- Det er først og fremmest bekymrende for den næste generation. Det betyder, at den sparekurs, vi har set, givetvis kommer til at fortsætte - nedskæringer på uddannelser og grøn omstilling. Hvis ikke man vil skabe handlemulighederne, er man nødt til at skrue ambitionerne ned, siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

I næste uge skal regeringen præsentere sin 2025-plan, der oprindeligt skulle inkludere forslaget om højere pensionsalder, men nu i stedet vil fokusere på andre forslag, der skal få flere i arbejde.

Pensionsalderen blev senest hævet i 2011.