Regeringen og DF vil opføre hegn langs grænsen: Skal beskytte danske svin

Et halvandet meter højt hegn skal for fremtiden løbe langs Danmarks grænse for at beskytte vores svineeksporten.

Selvom de danske politikere har genindført kontrol ved de danske græseovergange, så frygter man fortsat, at fremmede og uønskede elementer kommer ind i landet.

Denne gang er der dog ikke tale om folkeindvandring, men om Den afrikanske svinepest, som man frygter, vil sprede sig indover landets grænser og ramme danske svin. Det skriver DR.dk.

Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti indgået en aftale om at opfører et halvanden meter højt og 70 kilometer langt hegn langs den dansk-tyske grænse.

Læs også

Par holdt i bil ved tankstation i timevis - politiet gjorde mareridts-fund på bagsædet

Hegnet skal både forhindre, at vildsvin, inficeret med afrikansk svinepest, løber over grænsen fra Tyskland og samtidig gøre det lettere for jægere i Danmark at få udryddet en del af landets vildsvin-bestand.

- Jeg vil ikke løbe nogen risiko. Det er en milliardeksport på 11 milliarder kroner årligt, som vi risikerer at sætte over styr. Ved udbrud af afrikansk svinepest i Danmark vil al eksport til tredjelande øjeblikkeligt lukke, udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Han får opbakning af Dansk Folkepartis landbrugs- og fødevareordfører Lise Bech, der er klar til at stemme for ændringerne.

Læs også

Medarbejder i H&M gik ind i prøverum efter kvindelig kunde: Synet fik hende til at slå alarm

- Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at forebygge afrikansk svinepest på dansk jord og udvise rettidig handlekraft. Derfor har jeg længe presset på for at få opsat et vildsvinehegn, så vi mindsker risikoen for at bringe afrikansk svinepest til Danmark, forklarer hun.

Hegnet forventes som sagt at bliver 1,5 meter højt, mens det graves omtrent 50 centimeter ned i jorden. Samtidig vil der dog opsat færiste eller låger ved gangstierne, der krydser den dansk-tyske grænse, ligesom vejtrafikken fortsat vil forløbe uhindret.

Også andre steder i Europa har man valgt at forebygge eller forhindre spredning af afrikansk svinepest ved at opføre hegn langs landegrænser.

Besøg Vejle24.dk for seneste nyheder fra Vejle og omegn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip