Rystende tal: Uber-chauffør tjente kassen på ulovlig taxi-kørsel

Ida Veiden Brakstad

400 uger siden

|

15/11/2016
Indland
DFs transportordfører, Kim Christiansen, kalder tallene fra SKAT rystende. Foto: Polforo/ Katinka Hustad.
DFs transportordfører, Kim Christiansen, kalder tallene fra SKAT rystende. Foto: Polforo/ Katinka Hustad.
Dansk Uber-chauffør tjente kæmpebeløb på ulovlig taxikørsel.

Dagens topnyheder

Taxikørsel kan være en lukrativ forretning. Specielt, hvis man sniger sig uden om skat. Og det er præcis, hvad flere Uber-chauffører har gjort. Tal fra SKAT afslører nemlig, at chauffører har tjent kassen på ulovlig kørsel for den sortlistede virksomhed. Nu kræver dansk Folkeparti, at der skal handles overfor den ulovlige taxikørsel. Det skriver Avisen.dk.

Tallene fra SKAT viser at én Uber-chauffør tjente over en halv million kroner sidste år.

Fagbladet 3F har søgt om aktindsigt hos SKAT på indtægterne for samtlige danske Uber-chauffører i 2015. Tallene viser blandt andet, at en enkelt chauffør, som sidste år kørte over 5100 ture til gennemsnitspris på 114 kroner, endte op med samlet indtægt på svimlende 586.892 kroner – efter at Uber havde fået sine 20 procent i provision.

Det er totalt 2134 Uber-chauffører i Danmark, og i alt indkasserede de hele 56 millioner kroner i 2015. Noget som er langt mere end det, de lovlige taxi-chuffører tjener. Til sammenligning tjente nemlig en gennemsnitlig dansk taxa-chauffør omkring 295.000 kroner sidste år.

Nu ønsker transportordfører for Dansk Folkeparti, Kim Christiansen, at sætte en stopper for den kriminelle kørsel.

-Jeg mener, at når man tjener penge på kriminelle handlinger, så skal det mødes med et krav om tilbagebetaling til statskassen, siger han til Avisen.dk.

Han kalder tallene fra SKAT rystende, og tilføjer at det er snak om utrolig mange skattekroner, som aldrig kommer samfundet til gode, men blot forsvinder ned i et sort hul.