Så stærkt er det danske forsvar

Foto: Shutterstock

Det er lang tid siden, at Forsvaret har været så meget i fokus, som det er for tiden.

Det er desværre fakta, at vi lever i en tid med krig i Danmarks 'baghave'. 

Krigen er atter kommet til Europa, og det er måske kun et spørgsmål om tid, før et NATO-land bliver angrebet af Rusland, og Danmark derfor er nødt til at stille op og forsvare sine allierede. Men kan vi overhovedet det?

Læs også

Her er verdens stærkeste militær: Danmark ligger ikke ligefrem i toppen

Det danske forsvar har længe lidt under besparelser og er grundet vores lille størrelse nok ikke ligefrem det mest skræmmende militær i verden, men hvor stærkt er det egentlig? Det kan du få svar på herunder. 

Det danske forsvar har anno 2022 ifølge TV2 21.000 fastansatte, men det er langt fra alle, der er soldater. 

Det er nemlig 'kun' cirka 15.000 af disse, som rent faktisk er soldater. De resterende 6.000 er civile, som primært arbejder i administrative stillinger. 

Udover Forsvarets fastansatte soldater, som er yderst professionelle, står cirka én million mænd i alderen 18 til 49 år ifølge Wikipedia også til rådighed for det danske forsvar, hvis Danmark kommer under angreb, da disse har gennemført deres værnepligt. 

Derudover råder Hjemmeværnet over 13.000 aktive frivillige og cirka 31.000 i reservestyrken. 

I tilfælde af et direkte angreb mod Danmark vil Forsvaret altså i værste fald være i stand til at stille med mere end én million mere eller mindre uddannede soldater, som vil blive anført af 15.000 professionelle soldater og 13.000 frivillige fra Hjemmeværnet. 

Derudover råder det danske forsvar over 43 kampfly, fire transportfly, 31 helikoptere, 12 krigsskibe, 44 kampvogne, 309 pansrede mandskabsvogne, 15 tunge morterer og 15 haubitskanoner. 

Til sammenligning har Ukraine cirka 255.000 aktive professionelle soldater, mens Rusland har mere end én million. 

NATO's samlede forsvar (som Danmark er en del af) består desuden af mere end tre millioner aktive professionelle soldater.

Generelt overskygger NATO's forsvar Ruslands.

Du kan læse mere om styrken af forskellige landes militær ved at trykke her, her eller på artiklen i toppen af denne artikel, hvor du også kan læse, hvilket land der har verdens stærkeste militær og som det eneste land overgår Ruslands militær i styrke. 

Læs også

Alvorlige anklager: Rusland har oprettet koncentrationslejr og torturerer civile

 

 

 

 

Dagens Gossip