Sebastian lånte sin telefon ud i 1 minut: Udsat for omfattende fupnummer

Foto: Privat

Efter at have lånt sin telefon ud til en fremmed, gik det amok på Sebastians MobilePay.

28-årige Don Sebastian Spanfelner fra Vejle fik sig i sidste uge noget af et chok, da han kiggede på sin netbank. Her var der en mystisk transaktion, som han troede, var en intern joke blandt hans kammerater:

“Jeg var helt paf. Er det virkelig rigtig? tænkte jeg. Først troede jeg, det var en stor, fed joke. Jeg har nogle kammerater, som godt kan lide at tage rimelig grov pis på hinanden, men da der gik et par minutter, gik det op for mig, at det overhovedet ikke var for sjov, siger han til Vejle Amts Folkeblad

Læs også

Dømt for hærværk: Uventet hjælp kan være på vej

Hvad, der var sket, var nemlig at Sebastian nogle uger forinden havde stået ude foran en lokal grillbar og ventet på sin mad.

Her havde en fremmed person opsøgt ham for at låne Sebastians telefon til at kontakte en kammerat, da personens egen telefon var løbet tør for strøm. 

“Jeg synes, man generelt skal være rimelig imødekommende, så hvorfor ikke hjælpe, tænker jeg. Jeg har selv stået i nogle trælse situationer, hvor jeg har sat pris på hjælp på fremmede”, forklarer Sebastian.

På den korte tid, at den fremmede havde telefonen, blev der tilføjet en ekstra bruger på MobilePay, hvor der så er blevet overført 10.000 kroner tre dage i træk, og altså 30.000 kroner i alt.

"Jeg tror, der er sket det, at han har holdt øje med mig. Han har set, at jeg har haft appen åben, og så har han vidst, at han kunne komme ind i den, hvis jeg ikke havde lukket den ned", forklarer Sebastian.

Efter anmeldelsen til politi og MobilePay, fik Sebastian tirsdag besked om at han får de 30.000 retur, dog med en selvrisiko på 375 kroner.

Læs også

Kvinde betalte for sin frokost: Så fandt hun en rystende besked på regningen

 

Dagens Gossip