Sexolog: Et blowjob er altså ikke SÅ vigtigt!

Der er snart ikke det blad og det website, der ikke har en guide til, hvordan du giver en mand et godt blowjob. Vi skriver dem også. Og det er der selvfølgelig en grund til – for blowjobs, og oralsex i det hele taget, er en stor og vigtig del af manges sexliv, og guides kan være rigtig gode til at give inspiration til sexlivet.

Men oralsex er altså ikke altafgørende, og det er værd at huske på!

- Hvis din partner stiller det som krav, at du skal give ham et blowjob for at I skal fortsætte som par, så synes jeg virkelig, du skal tage dit parforhold op til revision, slår sexolog Maj Wismann fast overfor Q.dk, og fortsætter:

- Oralsex er selvfølgelig vigtigt, fordi det er en del af sexlivet, men man skal ikke have oralsex for enhver pris. Hvis nogen ikke vil have det, er der jo som regel en god og logisk årsag til det, og det skal man selvfølgelig respektere som partner. Årsagen kan jo ligge i alt fra virkelig dårlige erfaringer fra tidligere seksuelle partnere til traumer fra et misbrug i barndommen, så det SKAL tages alvorligt.

Hvad bruger de utro som undskyldning for at være sammen med deres affære? Se det på oestrogen.dk

Mænd har også empati

En anden ting ved tanken om, at oralsex er det eneste saliggørende i et parforhold er, at det er en temmelig unuanceret måde at fremstille manden på.

Når eksperter antyder, at et parforhold visner og dør uden regelmæssig oralsex, så degraderer det samtidig manden til at være helt uden følelser for kvinden, selvom der er logiske årsager til hendes manglende lyst til oralsex, og det holder jo heller ikke. Det er også vigtigt at huske på, siger Maj Wismann videre, der har talt med mange mænd om netop dette emne.

- Det er jo de færreste sunde og normalt fungerende mænd, der vil nyde, at kvinden gør noget ved ham, som han dybest set ved, at hun ikke bryder sig om. Mænd har jo også empati. Og skulle man være endt sammen med én, der slet ikke kan acceptere det, så ville det være min holdning, at man kraftigt skulle overveje, om man var sammen med den rette.

Sexolog: Sådan bliver du bedre i sengen. Se hendes råd på Q.dk

Intimt og nydelsesfuldt

For Maj Wismann er det vigtigt at slå fast, at der også findes mange vrangforestillinger om oralsex, og at det kan gøre det ekstra svært at kaste sig ud i det, hvis man har dårlige erfaringer med i bagagen.

- Når man siger blowjob får man jo hurtigt et pornoagtigt mentalt billede af en kvinde, der står med tårer ud af øjnene og en pik langt nede i halsen – for nu at sige det lidt groft. Men oralsex behøver jo ikke være noget hårdt og brutalt; tværtimod. Det er jo noget meget intimt og nydelsesfuldt, og man behøver jo heller ikke gå all in fra starten, hvis man ikke har lyst til det. Man kan jo godt nøjes med et lille kys eller to til at begynde med, og så se om man får lyst til mere hen ad vejen, lyder Maj Wismanns råd til dig, som har svært ved at komme i gang med oralsex, men som altså gerne vil.

Samtidig slår hun endnu engang fast, at man ikke skal tvinge sig selv til noget.

- Det kan selvfølgelig være ærgerligt for den partner, der savner oralsex i forholdet, men man kan jo som regel finde andre måder at skabe nydelse på. Og har man et parforhold, der i øvrigt fungerer, så bliver det næppe manglen på dét, der kommer til at sætte en stopper for det. Dér skal vi altså lige slappe lidt af, siger Maj Wismann.

Af Malene Fich Weischer, Q.dk/NewsDesk  Aller Media.