SKAT har fået nye oplysninger: Danskere står til skattesmæk

Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix

Skattestyrelsen har indhentet nye oplysninger om danskernes økonomi, og det kan resultere i et stort skattesmæk, hvis man ikke har indberettet de rette tal til SKAT.

Mange tusinde danskere kan muligvis se frem til et skattesmæk, efter at SKAT har fået nye oplysninger. I alt ser det ud til at være omkring 20.000 danskere, som får tjekket deres årsopgørelse igennem, efter at SKAT har indhentet nye oplysninger.

Der er tale om, at SKAT har fået oplysninger om godt 20.000 danskeres handler med kryptovaluta. Det er nemlig langt fra sikkert, at alle 20.000 danskere har valgt at betale SKAT af eventuelle gevinster ved disse handler, og de personer kan altså se frem til et skattesmæk.

Læs også

Skal du have penge tilbage i skat? – Dette skal du være opmærksom på!

Der er tale om tre danske kryptobørser, som SKAT har fået informationer fra, og det har de gjort, fordi de gerne vil være sikre på, at danskerne ikke snyder med skatten, når de handler den nye digitale valuta. 

Det lader det dog til, at de gør.

“Den første gennemgang viser, at borgerne ikke har været så opmærksomme på at få indberettet gevinsten til os,” fortæller Kim Tolstrup, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Det går begge veje

Kim Tolstrup fortæller, at der er tale om personer, der har købt krytovaluta for små 100 kroner, men også de personer, der har købt den virtuelle valuta for mere millioner af kroner.

Det er dog ikke kun folk, der har ‘glemt’ at opgive deres gevinst til SKAT, som de forsøger at finde, det er også de personer, der har glemt at indberette et tab.

“Vi ser borgere, der ikke har angivet gevinst til skat, ligesom vi også ser borgere, der ikke har fået trukket tabet fra,” fortæller Kim Tolstrup.

I Danmark er det sådan, at når man handler med aktier, så vil ens bank automatisk indberette til SKAT, om man har haft gevinst eller tab på sine investeringer.

Sådan hænger det dog ikke sammen med den virtuelle valuta, som man selv skal indberette. Har du eksempelvis investeret i Bitcoins, og tjent penge på dette, så skal du indberette dette til Skattestyrelsen, så du kan betale SKAT af dette.

Der er således både folk, der skal betale penge til skat, men som også får penge tilbage efter, at SKAT har kigget de 20.000 danskeres handler igennem.

Læs også

Så mange milliarder udbetaler SKAT i dag

 

 

Dagens Gossip