Ferie: Sådan får du 16 dages juleferie

Foto: Martin Bäuml Fotodesign/Imago/Ritzau Scanpix

Har du brug for en længere ferie, så er julen helt perfekt for dig i år. Du kan nemlig få hele 16 sammenhængende feriedage, og det koster dig kun 5 fridage.

Hvis det begynder at knibe lidt med dine feriedage, men du føler, at du har brug for en god lang ferie, så kan du godt begynde at hive fat i chefen nu her.

Julen i år bliver nemlig en ‘arbejdernes jul’ hvilket vil sige, at helligdagene falder på hverdage, og dermed er der kun ganske få arbejdsdage i løbet af julen. Benytter du dine fridage rigtigt, vil du altså have mulighed for at holde intet mindre end 16 dages ferie, og du skal kun bruge fem feriedage på det.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

Spiller du dine kort rigtigt, vil du kunne gå på ferie fredag den 20. december, og du vil først møde ind på arbejde igen mandag den 6. januar.

Herunder kan du se, hvor og hvornår du skal bruge dine feriedage, hvis du gerne vil have en lang juleferie.

Sådan får du forlænget din juleferie

Du har automatisk fri lørdag den 21. december og søndag den 22. december, da det er weekend. Mandag den 23. december skal du benytte din første fridag, og derefter vil du have fri juleaften den 24. december samt første og anden juledag, der falder den 25. og 26. december.

Derefter skal du bruge en feriedage fredag den 27. december, og så vil du igen automatisk have fri den 28. og 29. december, da det er weekend.

Nu skal du så bruge en fridag igen mandag den 30. december, inden du har fri nytårsaften den 31. december samt nytårsdag den 1. januar. Nu vil du have haft ferie i 12 dage, og du har kun benyttet dig af tre feriedage.

Du kan naturligvis tage på arbejde torsdag den 2. januar, hvis du ikke længere føler for at have ferie, men du kan også benytte to feriedage henholdsvis den 2. og 3. januar. Hvis du gør dette, vil du nemlig have fri indtil den 6. januar.

På denne måde vil du for blot fem feriedage, kunne holde ferie i intet mindre end 16 dage.

For at give dig det helt store overblik, så er det følgende dage, du skal bede om fri på dit arbejde, hvis du gerne vil have 16 dages ferie.

Mandag den 23. december.

Fredag den 27. december.

Mandag den 30. december.

Torsdag den 2. januar.

Fredag den 3. januar.

Rigtig god jul og rigtig god ferie.

Læs også

Kun kvinder kan udføre denne skøre TikTok-challenge

 

Dagens Gossip