Skattestyrelsen med opråb: 474.000 skal huske dette inden 1. september

29/08/2023 14:04

Nicolai Steinicke

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har man ikke styr på det, kan det blive dyrt.

Mest læste i dag

Skat er for mange danskere en stor jungle.

Der er massevis af regler, fradrag og skatter, som den generelle befolkning ikke kender ind til benet.

Derfor hjælper Skattestyrelsen også danskerne med nogle påmindelser i ny og næ, så antallet af misforståelser og overraskende afgifter bliver så lavt som muligt.

Og det er netop sket, og denne gang er budskabet ikke til at misforstå.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den første september er nemlig kendt som den ‘store momsdag’ for de fleste danske virksomheder.

Som kaldenavnet indikerer, er 1. september den dag, hvor moms skal indberettes. Da moms er en af statens allerstørste indtægtskilder, er det yderst vigtigt, at dette bliver gjort rigtigt - og ikke mindst at det bliver gjort til tiden.

Hvis virksomheder ikke har momsen på plads til tiden, vil det resultere i en venlig rykker samt en afgift på 800 kroner.

Trækker det i langdrag kan en virksomhed faktisk ende med at dreje nøglen om, såfremt ovenstående ikke bliver overholdt:

“I sidste instans kan vi faktisk lukke en virksomhed, hvis vi fire gange i træk har lavet et skønnet momsregnskab. Heldigvis ser vi, at langt de fleste virksomheder gerne vil have styr på deres moms”, udtaler Thomas Hjortenberg, der er erhvervsskattedirektør i Skattestyrelsen.

Til trods for at Skattestyrelsen minder de mange danske virksomheder om at have momsregistreringen i orden, er det alligevel ikke alle, der har styr på sagerne.

Sidste gang var der hele 74.000 virksomheder, der ikke havde lavet regnskab i tide. Netop det er også grunden til at Skattestyrelsen har igangsat en kampagne, der skal få virksomhederne til ikke at glemme det:

“Derfor siger vi nu: Husk, at det er tid til at sætte tid af til at få moms på plads”, siger Thomas Hjortenberg.