Sker den 6. juli: TV 2 og DR går sammen om det

Skrevet af Kamille Isaksen

2 uger siden

|

30/05/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De to public service-stationer går nu sammen om det, og du kan se det i dit fjernsyn den 6. juli.

Dagens topnyheder

De har gjort det flere gange før, når hensigten er, at give så mange danskere som muligt muligheden for at følge med.

Efter flere uger med intens valgdækning hos TV 2 og DR, går de to public service-stationer nu sammen om en fælles afsluttende debat 6. juni. Alle 11 spidskandidater er med, når EU-debatten sendes live på de to hovedkanaler hos DR og TV 2 samt TV 2 News. 

- Europaparlamentsvalget har stor betydning for danskernes hverdag og hele Europas fremtid. For os er det oplagt, at TV 2 og DR går sammen om en fælles spidskandidatdebat for at engagere danskerne i valget og klæde alle stemmeberettigede på til at sætte deres kryds i en historisk skelsættende periode, siger Ulla Pors, TV 2s nyhedsdirektør.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Debatten skal gøre vælgerne klogere på spørgsmål som, hvad spidskandidaterne vil arbejde for i Europa-Parlamentet, og i hvilken retning skal EU bevæge sig?

- Europa befinder sig et dramatisk sted, hvor der er krig, klimaudfordringer og en diskussion om EU's identitet og rolle i en urolig verden. Valget er derfor afgørende for Danmark, og derfor er det også oplagt, at TV 2 og DR her i valgkampens slutspurt samarbejder om at engagere vælgerne og sammen giver alle mulighed for at blive klogere på, hvor krydset skal sættes, siger Kirsten Marie Svendsen, der er ansvarlig for valgdækningen hos DR Nyheder.

Debatten afholdes i kulturhuset Trommen i Hørsholm, hvor godt 200 entusiastiske publikummer vil sidde klar i salen. 

På scenen er det TV 2s Cecile Beck og Kåre Quist fra DR, der svinger taktstokken, og som værter vil sikre, at debatten kommer rundt om valgets vigtigste temaer.  Det hele med et mål om at gøre vælgerne klogere på, hvad de enkelte kandidater og partier står for.

- Europa-Parlamentet træffer beslutninger, der spænder fra de helt store globale kriser til praktiske detaljer i vores hverdagsliv. Jeg glæder mig til at give danskerne det bedste grundlag at træffe deres beslutning på, siger Cecilie Beck, vært hos TV 2. 

Kåre Quist glæder sig også til den store afsluttende debat. 

- Der er krig på kontinentet og presset på EU's grænser vokser og vokser. Så mange kalder netop det her EU-valg for et skæbnevalg. Derfor er det en ære at få lov at styre seerne gennem de store spørgsmål få dage før krydset skal sættes. Jeg elsker at lave de store politiske debatter. Denne gang glæder jeg mig ekstra meget, fordi jeg får fornøjelsen af at arbejde sammen med Cecilie Beck, siger Kåre Quist, vært hos DR. 

Ved valget 9. juni skal vælgerne sætte kryds ud for det parti eller den kandidat, som skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet de kommende fem år.

Danmark skal vælge 15 medlemmer til Europa-Parlamentet, der vedtager den europæiske lovgivning, som vedrører alle borgere i EU's 27 medlemslande.

Den afsluttende debat med spidskandidaterne 'Europas fremtid - den sidste debat' sendes 6. juni fra klokken 21.00 på TV 2, TV 2 News og DR1. Troels Mylenberg, Søs Marie Serup og Hans Redder laver op- og nedtakt med reaktioner til den afsluttende EU-debat på TV 2 og TV 2 News.

Se oversigt over TV 2s samlede dækning af Europaparlamentsvalget her

Liste over spidskandidaterne til Europaparlamentsvalget

Socialdemokratiet: Christel Schaldemose
Radikale Venstre: Sigrid Friis Frederiksen
Det Konservative Folkeparti: Niels Flemming Hansen
Socialistisk Folkeparti: Kira Marie Peter-Hansen
Liberal Alliance: Henrik Dahl
Dansk Folkeparti: Anders Vistisen
Moderaterne: Stine Bosse
Venstre: Morten Løkkegaard
Danmarksdemokraterne: Kristoffer Storm
Enhedslisten: Per Clausen
Alternativet: Jan Kristoffersen