Sommeren er slut - for nu: Regn og køligere luft på vej

For en stund må danskerne sige farvel til de høje sommertemperaturer - og goddag til både blæst og byger.

Som danskere har vi i over en måned være velsignet med intet mindre end fantastisk vejr, masser solskin og skyhøje temperaturer.

Allerede inden det officielt var blevet sommet, havde maj måned slået en stribe varmerekorder - blandt andet som den mest solrige maj-måned, vi nogensinde har oplevet i Danmark.

Nu må vi imidlertid affinde os med, at det flotte sommervejr, der har været helt usædvanligt for vores himmelstrøg, forsvinder for en stund for at give plads til en mere traditionel dansk sommer. Der skriver Ritzau.

For allerede fra i dag mandag, vil den stå på køligere luft og endda lokale regnbyger enkelte steder i landet.

Læs også: Snyd med eksamensbeviser: Politiet har nu sigtet 33

- Det højtryk, vi har set i et stykke tid, er væk. I stedet vil et lavtryk passere Skandinavien sydover, og det vil få køligere luft til at strømme nedover landet fra vest og nordvest, siger Martin Lindberg, der er vagthavende ved DMI.

Mandag vil holde tørt de fleste steder pånær i Nordjylland, hvor man kan forvente byger.

- Vi vil se ret mange skyer især vest på og kun lidt sol i det meste af Jylland. Derudover vil den kraftige vind fra Nordsøen tage til, så det især i Jylland bliver køligere, siger Martin Lindberg.

Vinden bliver frisk ved kysterne med stedvis kuling ved Vestkysten.

- Mandag vil temperaturerne være mellem 16 og 21 grader, dog varmest i den sydøstlige del af landet og tirsdag nogle grader varmere, lyder det fra DMI.

Læs også: Mand mobbede handicappede børn: Se hans usædvanlige straf

Onsdag kan man være heldig at gense solen, da denne dag bliver den mest solrige dag i denne uge. Samtidig vil flere lokale regnbyger dog melde deres ankomst.

For de mange danskere, der torsdag strømme til Folkemødet på Bornholm, vil solskinsøen desværre ikke byde på meget solskin i første omgang.

- Torsdag vil et dybt lavtryk lægge sig vest for de norske have. Det vil påvirke vejret i Danmark, som trods nogen eller lidt sol vil få skyer og regn i den østlige del af landet, siger Martin Lindberg, der dog vælger at være optimist:

- Men temperaturer på mellem 17 og 21 grader vil være helt behageligt efter den dundrende varme, vi har oplevet indtil nu, lyder det.

Torsdag aften og natten til fredag vil en frontpassage sørge for stedvis regn.

Læs også: Borgere rørt: Muslimer giver 55.000 til julehjælp

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip