Sov Radio24Syv i timen? Tildelte sig selv minimumspoint for deres økonomi

Kriteriet om den omstridte DAB-kanals økonomi vægtede i udbudsmaterialet 25%. Ordlyden i udbudsmaterialet er klart. Et bud på den maksimale økonomiske ramme udløser per automatik 0 point. Det burde Radio24Syv have sat sig ind i.

Radio24Syv lukker og slukker efter otte års sendetid. De bliver erstattet af en ny ungdomsradio, som vandt udbuddet i konkurrence mod Radio24Syv og DK4.

Efterfølgende har flere kigget udbudsmaterialet gennem for at finde ud af, hvorledes en radio med den historik, som 24Syv har, kunne tabe til en kanal, der umiddelbart virker som et skridt nedad kvalitetsstigen. En af de personer, der har kigget på udbudsmaterialet er Gunnar Langemark, der via Facebook har kommenteret på Radio24Syvs nederlag. Her skriver han bl.a.

"Det vil sige, at hvis man skriver en ansøgning, hvor man 'går til kanten', så er man pr. automatik stillet 25% dårligere end dem der kommer med det laveste relevante bud."

Grunden til dette er, at udbudsmaterialet er lavet på en måde, hvor der trækkes en streg i et koordinatsystem mellem det højeste mulige tilskud på 280 millioner, og så det laveste realistiske bud. Den, der har det laveste bud, vil få otte point. Herefter vil pointene uddeles efter en lineær udregning, hvor maksimaltildelingen på 280 millioner automatisk giver 0 point. Det betyder reelt, at to bud, der teknisk set er identiske, f.eks. 279.999.950 og 280.000.000 ville give henholdsvis otte og nul point, hvis de to bud var de eneste to i udbuddet. 

Radio24Syv tildelte sig selv nul point, men fik ét

Et økonomisk bud på den maksimale ramme giver helt automatisk nul point. Det burde Radio24Syv ifølge Gunnar Langemark have været bevist om.

"For mig at se er der nogen hos 24syv, som har sovet i timen. De har sikret sig, at de var 25% bagud fra start," skriver han i sit opslag.

I udbudsmaterialet står der:
"Ansøgningen med det laveste ikke unormalt lave bud/tilskudssum tildeles det højeste antal point på pointskalaen." DK4 Radio fik otte point med det laveste bud på 256,25 millioner kroner. Radio Loud fik syv point med et bud på 260,8 millioner kroner. 

"Ansøgninger med et bud/en tilskudssum, der præcis svarer til laveste bud/tilskudssum tillagt den økonomiske ramme eller overstiger denne sum, tildeles det mindste antal point på pointskalaen (minimumpoint) dvs. 0 point." Radio24Syv bude have vidst fra starten, at de på dette punkt ville få nul point og dermed være bagud på point inden de resterende point blev tildelt. Ved en fejl fik Radio24Syv dog ét point for buddet. 

Et lavere bud end DK4 kunne have sikret udbuddet

Hvor meget præcis, Radio24Syv skulle have budgetteret med, kræver en større udregning, men ved at sjusse sig frem, ville Radio24Syv med et bud på omkring 252 millioner have vundet udbuddet. Det svarer til en drift, der er syv millioner lavere end det driftsbudget, der blev lagt op til. Ved det bud, ville Radio24Syv have fået otte point og Louds pointantal ville med stor sandsynlighed være blevet lavere.

Læs også

Jægere på jagt efter krondyr, endte med at nedlægge kendt avlshoppe

 

 

Dagens Gossip