Speciel politienhed advarer danskerne

Skrevet af Kamille Isaksen

22 uger siden

|

12/01/2024
Indland
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Danskerne skal være årvågne for at følge med i alle de advarsler, som kommer fra politiet for tiden.

Dagens topnyheder

National enhed for Særlig Kriminalitet i Danmark har udsendt en advarsel til danskerne om en stigende bølge af telefoniske svindelnumre. Svindlerne, der udgiver sig for at være ansat i National enhed for Særlig Kriminalitet, kontakter borgere og bedragerisk instruerer dem til at overføre penge.

Denne advarsel blev formidlet via det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet tydeliggør deres bekymring: "Det er ikke os der ringer og beder dig overføre penge! Politiet modtager flere anmeldelser fra borgere, der er blevet ringet op af svindlere, der udgiver sig for at være ansat i National enhed for Særlig Kriminalitet.”

Svindlerne hævder ofte, at borgerens bankkonto er blevet hacket, og at de derfor skal overføre deres penge til en 'sikker' konto for at beskytte dem. National enhed for Særlig Kriminalitet advarer om, at borgere bør afbryde opkaldet omgående, hvis de modtager sådan en henvendelse: "Hvis du får sådan et opkald, skal du smide røret på med det samme.

Desuden understreger enheden, at hverken de selv, andre politiafdelinger, pengeinstitutter eller andre myndigheder vil bede om pengeoverførsler eller udlevering af personlige MitID-oplysninger via telefon, mail eller SMS- 

Denne advarsel er en vigtig påmindelse til alle borgere om at være årvågne og beskytte sig mod potentielle svindlere, der forsøger at udnytte tilliden til offentlige myndigheder til at bedrage borgere.

Du kan se opslaget her: