Stak politiet ulovlige oplysninger til journalist? - ‘Pyrus’ blev straffet - Men de gik fri

Skrevet af Henrik R

16/08/2019
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Svaret på det spørgsmål er "ja", i hvert fald hvis man spørger Jan Linnebjerg, der bedst er kendt som Pyrus. Han fortæller, at politiet slap fra deres strafbare handling, fordi han var en ‘For lille fisk’

Dagens topnyheder

Tirsdag den 13. august blev skuespilleren og golfbaneejeren Jan Linnebjerg dømt for spirituskørsel, som han blev sigtet for af politiet den 19. maj 2018.

Det kostede den folkekære skuespiller en betinget fængselsdom på et år, samt tre års frakendelse af kørekortet. Derudover fik han også en bøde på 11.500 kroner.

Kort efter dommen valgte Jan Linnebjerg at gribe sit tastatur, hvor han skrev et længere indlæg på sin Facebook-profil. Her fortæller han, at han lægger sig fladt ned og tager sin straf, men han åbner også op for en længere historie, som medierne endnu ikke havde hørt.

Ville ikke efterforske kriminel betjent/betjente

Den handlede om, at han for snart halvandet år siden blev kontaktet af en journalist fra Se&Hør. Denne journalist hedder Anders Sundling, og han havde nogle informationer om Jan Linnebjerg, som han ikke burde have haft.

Han vidste nemlig, at Pyrus-skuespilleren var blevet snuppet for spritkørsel, og at han gik til AA-møder, men hvordan vidste han det?

Det er nemlig kun politiet, der havde denne viden, og derfor vidste han, at der var ugler i mosen. Han valgte derfor at klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

“Jeg klagede over det til Den Uafhængige Politiklagemyndigheden, som undersøgte sagen. Det viste sig, at ud over de 2 betjente, som havde direkte med sagen at gøre, havde yderligere 3 betjente samt kontorpersonale foretaget opslag i sagen, selvom de ikke havde noget med den at gøre, og det i sig selv er strafbart,” fortæller Jan Linnebjerg i sit opslag på Facebook.

Han fortæller videre, at de fem betjente blev bedt om at aflevere deres telefoner, så de kunne undersøge, hvorvidt der havde været kontakt mellem en betjent og journalisten Anders Sundling fra Se&Hør.

For lille en fisk

Fire af betjente valgte frivilligt at aflevere deres telefon, mens en femte betjent nægtede. Samtidig nægtede journalisten Anders Sundling at oplyse, hvor han havde sine informationer fra. Fortæller Jan Linnebjerg.

Sagen blev derfor overdraget til statsadvokaten, som skulle vurdere, om der skulle efterforskes yderligere. Det mente han ikke, og Jan Linnebjerg var meget overrasket over årsagen.

“Det mente statsadvokaten ikke - som undersøgelseslederen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed sagde ”Du er for lille en fisk”.” slutter Jan Linnebjerg i sit opslag.

Hvis ovenstående viser sig at være korrekt, så kan det vel ikke være rigtigt, at man ikke vælger at straffe en ulovlig handling, fordi Jan Linnebjerg ikke er ‘en stor fisk’?

I kommentarfeltet til Jan Linnebjergs opslag er flere folk også rystede, og de mener ikke, at systemet holder.

“Vores system er lort. De undersøger kun sig selv og de laver aldrig fejl. Meget mærkeligt,” lyder det blandt andet fra Brian Braun, mens Morten Buckhøj mener, at det er yderst pinligt.