Stephania Potalivo viser sin sårbare side frem: Åbner op om hård og lang kamp

Skrevet af Kamille Isaksen

15 uger siden

|

13/02/2024
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
I den nye DR-dokumentar åbner Stephania op om sin hårde kamp.

Dagens topnyheder

I Danmark er hvert ottende barn født som resultat af fertilitetsbehandling, og 20 procent af alle danske kvinder oplever udfordringer med deres fertilitet. 

I den nye DR-dokumentar 'Hvordan bliver jeg gravid?' udforskes de videnskabelige muligheder og den nyeste forskning inden for området, og det er her, at den folkekære Stephania Potalivo kommer ind i billedet.

Det skriver Ekstra Bladet

I en åbenhjertig fortælling deler skuespiller og tv-vært Stephania Potalivo sin personlige og smertefulde kamp for at blive mor. Sammen med sin mand, Nils-Petter Bro, har Stephania Potalivo været igennem en lang og udfordrende proces med fertilitetsbehandling, en rejse, der har testet parrets håb og drømme om at stifte familie.

For fem år siden, da Stephania Potalivo var 32 år, begyndte hun og Nils-Petter at drømme om at blive forældre. Trods deres optimisme og håb, stod det hurtigt klart, at vejen til forældreskab ikke ville være let. Efter et år med forgæves forsøg på at blive gravid naturligt, måtte parret se i øjnene, at de havde brug for medicinsk assistance.

"Jeg føler mig mindre feminin og mindre kvinde. Hvorfor er jeg sådan en, der ikke kan finde ud af at blive gravid?" udtrykker Stephania i DR-dokumentaren 'Hvordan bliver jeg gravid?', hvor hun for første gang deler sin historie offentligt. 

Parrets rejse har været præget af både håb og hjertesorg. Under coronapandemien påbegyndte de fertilitetsbehandling og gennemgik tre insemineringer, som alle resulterede i negative tests. Senere forsøgte de sig med reagensglasbehandling, men også her mødte de skuffelse, da de første forsøg ikke bar frugt.

"Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg skal prøve at blive gravid igen, men jeg kan også mærke, at jeg skal lande lidt efter de her mislykkede forsøg. Men jeg har stadigvæk et håb," siger Potalivo, der ikke har opgivet drømmen om at blive mor.

Stephania Potalivo og Nils-Petter Bro, der blev gift i 2018, har valgt at dele deres historie for at kaste lys over de udfordringer, mange par står overfor i deres ønske om at blive forældre.

Du kan se det nye DR-program ved at trykke her.