Thomas undrede sig over skrabende lyd under bilen: Blev helt paf da han stoppede og kiggede bag dækket

Skrevet af Emil Ryttergaard

04/09/2017
Da 44-årige Thomas Thomsen skulle hente sin bil, der havde holdt på havnen i Aalborg natten over, fik han sig en ubehagelig overraskelse. Nu vil han melde sagen til politiet.

Dagens topnyheder

Det var tidligt i morges, mandag, da 44-årige Thomas Thomsen gik ned til Aalborg Havn for at hente sin bil, der havde stået nede ved kajen natten over. 

Men da han satte sig ind på førersædet, stak nøglen i tændingen og skulle til at køre, opdagede han straks, at noget ikke var som det plejede. En underlig lyd fik ham til at standse og stige ud.

- Da jeg skulle køre fra havnen, så var det, at jeg hørte den her skrabende lyd fra bilen. Da jeg så stiger ud, ser jeg den her store brosten under højre forhjul, siger Thomas Thomsen til Dagens.dk.

Da den 44-årige aalborgenser undrende tjekkede dækkene, opdagede han hurtigt, at fem af seks bolte var skruet løs på det ene hjul, og at den sidste bolt hang løst. Boltene var ligeledes skruet løs på højre baghjul.

Thomas havde ladet bilen stå natten over ved Aalborg Havn. Foto: Thomas Thomsen/privat

Da Thomas Thomsen tjekkede forhjulet, så han, at fem bolte var forsvundet, og at den sidste bolt var skruet løs. Foto: Thomas Thomsen/privat

- Jeg er overbevist om, at stenen under bilen skulle få hjulet til at falde helt af, hvis jeg bare var kørt videre. Men det kunne jo have været så farligt, siger Thomas Thomsen, som er godt gal over hændelsen.

Thomas Thomsen tog et grundigt kig ved parkeringspladsen, hvor bilen havde stået parkeret, men kunne ikke finde boltene.

Den farlige 'drengestreg’ betyder, at Thomas Thomsen, der er direktør for et reklamebureau, nu må til lommen.

Præcis hvad det kommer til at koste ham at få ordnet bilen, ved han ikke, men ‘helt sikkert mellem 5-10.000 kroner’, lyder hans vurdering.

Det var denne sten under højre forhjul, der formentlig skulle få hjulet til at falde helt af bilen. Foto: Thomas Thomsen/privat

Ved egen kraft kunne Thomas Thomsen frigøre en af hjulboltene, der sad tilbage, efter at hærværksmændene havde været på spil. Foto: Thomas Thomsen/privat

Og selvom værkstedsregningen ikke et det sjoveste at se frem til, så er det den potentielle fare ved at køre uden fastspændte hjul, der har skræmt den 44-årige direktør mest:

- Jeg tænker jo, at der er nogen, der selv har en bolt løs, hvis de går løsner hjulene på biler. Det kan godt være, at det bare er drengestreger, men det er jo så farligt, siger Thomas Thomsen til Dagens.dk.

Derfor opfordrer han også andre bilejere til at tage affære, hvis de ser noget mistænkeligt.

- Jeg håber, at folk vil være opmærksomme, hvis der nu er nogen, der piller ved andres biler, og hvis det er drengestreger, så håber jeg, at der er nogle forældre, der tager en snak med deres børn, og siger, at det ikke er okay.

Thomas Thomsen har endnu ikke anmeldt hærværket til politiet, men planlægger at gøre det senere i dag. 

Se hans opslag om episoden herunder.