Trist nyt for Coop: Dagligvarekæden havnet i massiv modvind

24/09/2023 14:17

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

Når medierne beretter om det populære supermarked Coop, så er det oftest i forbindelse med svimlende gode tilbud eller andre situationer, hvor discountkæden gør god figur.

Men i dag er sagen en helt anden. 

For historien, der netop har set dagens lys, er bestemt ikke og skrive hjem om. 

Det er nemlig langt fra første gang, at fødevarestyrelsen har slået ned på en lokal supermarkedskæde - men nu er den gal igen.

Denne gang var det dog ikke en tilfældig kontrol. Det hele startede med en anonym tip fra en bekymret forbruger.

Og da fødevarestyrelsen lagde vejen forbi Coop 365 Discount i Munkebo ved Kerteminde, kunne de bekræfte den skeptiske kunde:

"Yoghurten fremstår 'mælketynd'", noterede Fødevarestyrelsen blandt andet i deres kontrolrapport. En udtalelse, der belyser den alvorlige karakter af overtrædelsen.

Og ifølge mærkningen skulle Cheasy Yoghurt ikke opbevares over 8 grader, mens producenten anbefalede 5 grader. Kontrollen viste en lufttemperatur på næsten 14 grader og yoghurten selv blev målt til 15,1 grader.

Fødevarestyrelsen kvitterede med en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.

Og denne episode belyser behovet for en mere omfattende og streng kontrol med fødevaresikkerheden i Danmark. Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om en enkelt butiks overtrædelse, men et symptom på et større problem, der kræver øjeblikkelig handling.