Trist nyt til over 40.000 danskere: Betaler ubevidst store dummebøder år efter år

Skrevet af Kamille Isaksen

08/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over 40.000 danskere betaler disse betydelige bøder for at have overskredet beløbsgrænserne for indbetalinger på deres opsparing.

Mest læste i dag

Mere end 40.000 danskere står over for ubekendte store dummebøder for at indbetale for meget på deres aldersopsparing, og ekspertkilder kalder situationen "helt på månen".

"At betale tusindvis af kroner i straf uden at være klar over det er 'helt på månen'," påpeger en ekspert, idet han sammenligner denne situation med at indbetale penge på en konto, hvor hvert indskud straffes med en bøde på 20 eller 40 procent.

Det skriver Finans

Finans rapporterer, at over 40.000 danskere betaler disse betydelige bøder for at have overskredet beløbsgrænserne for indbetalinger til deres aldersopsparing, hvor straffen udgør op til 40 procent af det overskydende beløb, især hvis der er syv år eller mindre til pensionsalderen.

Trods dette store antal danskere, der bliver pålagt disse dummebøder, er der næsten ingen, der er klar over det. 

Skattestyrelsens tal viser, at kun én procent af dem, der har betalt en afgift på 20 procent, rent faktisk har handlet på dette og fået beløbet flyttet til en anden pensionskonto for at mindske straffen.

Skatteeksperten Henning Boye Hansen fra BDO udtrykker sin skuffelse over situationen og påpeger, "Det er helt på månen, at vi i en digital tidsalder ikke er i stand til at advare folk om, at de er ved at begå en dyr fejl."

F&P, pensionssektorens brancheorganisation, slutter sig til kritikken og mener, at der bør implementeres en mere tydelig advarsel for at undgå, at kunderne straffes for deres uvidenhed om de gældende regler for indbetalinger til aldersopsparingen.