Tusindvis af danskere får i dag denne uhyggelige besked fra Facebook: Er du en af dem?

Mandag vil Facebook give flere tusinde danskere adgang til en række foruroligende oplysninger omkring deres profil på det sociale medie.

Siden det i marts kom frem, at 50 millioner Facebook-brugeres private informationer er blevet lækket, uden samtykke, til det politiske analysefirma Cambridge Analytica, har det sociale medie været under massiv kritik.

Skandalen blev ikke mindre, da Facebook i sidste uge opjusteret dette tal til hele 87 millioner på verdensplan, hvilket straks fik Mark Zuckerberg og Co. til at love, at alle Facebooks 2,2 milliarder brugere for fremtiden vil få overblik over hvilke af deres personlige data, der er tilgængelige via det sociale medie. Noget der vil ske fra i dag. Det skriver Ritzau.

Derfor vil det sociale netværk mandag ikke kun skabe mere gennemsigtighed for alle deres brugere, men også stå overfor at skulle meddele 87 millioner, hvorvidt deres data er blevet lækket til Cambridge Analytica.

Læs også

Efter hård skilsmisse: Nu er stjerne fra 'Badehotellet' smaskforelsket

Ud af de 87 millioner profiler kom det fredag frem, at 41.820 danske Facebook-brugere ligeledes kan være blandt de uheldige, der har fået oplysninger lækket.

Selvom det helt konkret kun er syv danske Facebook-brugere, der har downloadet den app, der gav Cambridge Analytica adgang til de private oplysninger, så giver app’en også tilladelse til at se deres venners informantioner.

Dermed er det potentielt tæt på 42.000 danskere, der ufrivilligt kan have fået deres data delt, alene på grund af de syv brugere af app’en - eller hvis man har været venner med amerikanske Facebook-brugere, som også har downloadet app'en.

Læs også

Vovehals filmet på tog i hårrejsende øjeblik: Tager sindssyg beslutning i høj fart

Facebook har oplyst, at langt hovedparten af de 87 millioner brugere - 70 millioner - befinder sig i USA, og at over en million andre brugere befinder sig henholdsvis i Storbritannien, Indonesien og Filippinerne.

Udover at skulle videregive den kedelige besked til op mod 87 millioner, så vil Facebook samtidig sende information til 2,2 milliarder brugere under overskriften ‘Beskyt dine oplysninger’. Her forklarer virksomheden, hvilke apps der er forbundet til brugernes Facebook-konti, og hvilke oplysninger disse apps har adgang til.

Formålet er, ifølge Facebook, at give brugere mere kontrol over egne data med en ny genvej til privatlivsindstillingerne.

Læs også: Facebook samler dine personlige oplysninger: Sådan tjekker du, hvor meget de ved om dig

 

Dagens Gossip