Undersøgelse: Hver tredje dansker går i byen alene

Danskerne tager sagen i egen hånd og rejser på ferie eller tager en tur i biografen alene, hvis de ikke har nogen at gøre det med.

Danskerne er ikke bange for at gå solo, hvis vennerne, partneren eller familiemedlemmer ikke lige har tid til at tage en tur med i byen, i biografen, til koncert, på restaurant eller sågar ferie. Således har godt hver tredje gjort mindst en af førnævnte ting alene, viser en rundspørge, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

- For godt 30 år siden var det stort set utænkeligt at gøre de her ting alene, men vi lever i en tid, hvor en million mennesker bor alene, og skilsmisseraten ligger på 40 procent. Står valget mellem at blive hjemme og at deltage i aktiviteter alene, er der stadig flere danskere, der siger: ’Jeg vil nødig gå glip af noget’, siger Klaus Rasborg, sociolog og lektor på Roskilde Universitet, til Søndagsavisen.

Det er dog kun godt hver 15., der svarer, at de har gjort tingene alene, fordi de foretrækker det sådan. Langt de fleste har gået solo, fordi de ikke havde andre at tage af sted sammen med.

- Der er kun én ting, der er værre end at være alene, og det er, at der ikke sker noget i ens liv. I dag består vores selvforståelse meget af, hvad vi laver i vores fritid og på vores arbejde. Det er det, vi taler med andre mennesker om, og det er det, vi skriver om på de sociale medier. Vores oplevelser er en stor del af at skabe fortællingen om os selv, siger livstilsekspert Henrik Byager.

Både Nordisk Film og Billetnet oplyser, at de har bemærket tendensen til flere enlige kunder, men påpeger, at de gennemsnitligt stadigvæk sælger mellem to og tre biletter pr. transaktion. Hos rejseselskabet Star Tours har man dog set så markant en stigning af enlige rejsende, at man nu reagerer på det.

- Vi har set en stigning på godt 15-20 procent af enlige kunder de seneste 20 år, så vi er nu begyndt at rette en del tilbud mod dem, da de faktisk udgør en reel kundegruppe for os, siger Stig Elling, salgsdirektør for Star Tours.

 

Dagens Gossip