Underskrifter vælter ind: Forbyd fyrværkeri

Foto: Shutterstock.com

Antallet af underskrifter er firedoblet siden i går, men der er stadig vej endnu, hvis Zanne Munk skal nå ind til politikerne på Christiansborg, for at få et forbud mod fyrværkeri.

Det har især været i løbet af det seneste nytår, at der har været snak omkring at forbyde fyrværkeri. Det sker blandt andet efter, at man i en svensk by har valgt at lave et lasershow i stedet for det årlige fyrværkerishow, for at skåne dyrene.

Socialdemokratiet luftede også en mulighed for, at man lavede flere begrænsninger for fyrværkeri, så man ikke kunne købe de største raketter, og samtidig ville opstille zoner, hvor der var affyringsforbud.

Læs også

Socialdemokratiet vil indføre særlige fyrværkeriforbud

Et nyt forslag skal dog være med til helt at forbyde fyrværkeri blandt private, og det sker efter, at en kvinde fra Varde læste en nyhed om, at fire børn kan risikere at miste deres syn, som følge af uheld med fyrværkeri i løbet af den seneste nytårsaften.

Det fik bægeret til at flyde over, og hun har sammen med tre andre personer valgt at stille et forslag til Folketinget om, at man bør forbyde fyrværkeri til privat brug.

”Det er ganske forfærdeligt, at det er i amatørhænder. Der er jo en del mennesker, der kommer galt af sted hvert år: Børn, dyr, vores beredskab og politi også,” fortæller Zanne Munk til TV2Østjylland.

Mere end 2.000 har bakket op

For at det bliver muligt at få et borgerforslag stillet op for Folketinget, kræver det, at man har samlet minimum 50.000 underskrifter. Der er fortsat lang vej endnu, men de 550 underskrifter, der havde støttet op om forslaget i løbet af tirsdagen, er allerede blevet firedoblet, så der nu er over 2.200 underskrifter.

Underskriftindsamlingen løber til og med den 6. juli, hvor mindst 50.000 skal have skrevet under. Selvom det ikke skulle lykkes, håber Zanne Munk stadig, at det vil åbner øjnene hos de danske politikere.

”Jeg er superglad for det, og jeg synes, det går stærkt. Det er lidt utopisk at nå de 50.000, men jeg håber, at vi får nogle politikere til at få øjnene op,” lyder det fra Zanne Munk.

I Danmark er det lovligt for private at anvende fyrværkeri fra den 27.december til og med den 1. januar.

Læs også

By afholder lasershow i stedet for fyrværkeri på grund af dyrene

 

 

Dagens Gossip