Pas på: Disse kommuners hjemmesider er usikre at besøge

Foto: Shutterstock.com

Man vil gerne føle sig tryg, når man besøger sin kommunes hjemmeside. Desværre er det ikke sådan hos alle kommuner i Danmark, hvor det faktisk kan medføre en stor risici at besøge dem.

Opdatering: Efter udgivelsen af denne artikel, har Sønderborg Kommune fået styr på deres hjemmesides sikkerhed, og de er derfor fjernet fra nedenstående liste.

Det er helt sikkert ikke noget, du tænker særlig meget over, når du søger på nettet. Men når du går ind på en hjemmeside, så har et lille ‘s’ stor betydning for, hvor stor sikkerhed der er mod dine informationer.

Læs også

Advarsel: Populært blandt millioner, men det kan give dig lus

Når du besøger din kommunes hjemmeside, vil du i langt de fleste tilfælde føle dig fuldkommen sikker, men det skal du desværre passe på med. En undersøgelse foretaget af Skjoldby viser nemlig, at flere danske kommuners hjemmesider ikke er sikre, og det kan blive dyrt for dig. Det skriver Skjoldby.com.

Let at forstå

For den almindelige borger kan det være meget svært at forstå, hvad SSL betyder, og hvorfor det overhovedet er relevant for dig. Herunder forsøger vi med et kort eksempel at fortælle, hvorfor det lille ‘s’ er så vigtigt.

Når du besøger en hjemmeside, vil der i starten af webadressen stå HTTP. Det vigtige er nu, hvad der står derefter. Hvis der står et ‘S’, altså så der står HTTPS i stedet for HTTP, så kan du føle dig ganske tryg.

Det ekstra ‘S’ betyder nemlig, at hjemmesiden har et såkaldt SSL-certifikat, som kort og godt betyder, at alt din data bliver krypteret. Dermed kan kriminelle altså ikke tilgå din data let.

Hvis en hjemmeside ikke har et SSL-certifikat, så vil det være meget lettere for kriminelle at få adgang til dine data, og falder det i hænderne på de forkerte, så vil det kunne medføre, at din bankkonto bliver lænset.

Disse kommuner har en usikker hjemmeside

Størstedelen af de danske kommuner har heldigvis styr på deres online-sikkerhed. Der er dog 12 danske kommuner, der hænger bagefter, og disse skal du passe på med at besøge.

Ifølge Skjoldby har fire af kommunerne ikke et SSL-certifikat, mens de otte andre kommuner har SSL-certifikat, men til gengæld har en omdirigeringsfejl. Det betyder, at du alligevel er i farezonen.

De fire kommuner uden SSL-certifikat

Brøndby Kommune
Glostrup Kommune
Ikast-Brande Kommune
Varde Kommune

Disse syv kommuner har omdirigeringsfejl

Gribskov Kommune
Gentofte Kommune
Høje Taastrup Kommune
Kalundborg Kommune
Odsherred Kommune
Skive Kommune
Solrod Kommune

Sådan kan du se, om du er i sikkerhed

Foruden den simple ting at kigge efter det ekstra ‘S’ i webadressen, så kan du lige til venstre for søgefeltet se, om den side du besøger at sikker.

Hvis den er sikker, vil du se en lille hængelås. Dette tegn viser, at dine informationer bliver krypteret.

Hvis forbindelsen ikke er sikker, så vil der stå et lille udråbstegn og teksten ‘Ikke sikker’

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip