‘Vild med dans’-deltager deler trist meddelelse: “Skammen og angsten for at blive stemplet af omverden fylder så meget”

Skrevet af Kamille Isaksen

22/02/2024
Foto: Henrik R Petersen/Petersen,henrikr./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen,henrikr./Ritzau Scanpix
Özlem Cekic har delt et ærligt og følelsesladet opslag på Facebook, hvor hun deler sin indre kamp efter brorens dom.

Mest læste i dag

De fleste kender efterhånden hendes navn. Hun er kendt for sit altid gode humør, sit talent og ikke mindst sit mod. 

Endnu engang har Özlem Cekic bevist, at hun ikke er bange for at stå ind for, hvem hun er, både på godt og ondt. 

I et rørende og dybt personligt opslag på Facebook har Özlem Cekic, tidligere folketingsmedlem og kendt samfundsdebattør, delt sin hjertesorg og indre konflikt over den nylige dom og udvisning af hendes bror, Cemal Cekic. 

Den 42-årige mand, som er lillebror til Özlem, er blevet idømt tre år og 11 måneders fængsel samt en efterfølgende udvisning fra Danmark i seks år for et brutalt overfald og flere tilfælde af vold.

Det skriver HER&NU

Cemal Cekic's kriminelle handlinger har efterladt Özlem i en tilstand af sorg, vrede, og splittelse. "Denne opdatering er en af de sværeste at skrive. Jeg har brug for at dele en historie med jer, som er en del af min bagage, men som jeg ikke har delt med offentligheden før pga. hensynet til børnene i familien og min gamle forældre," delte Özlem i et opslag på Facebook, hvor hun også udtrykte sin dybe medfølelse med ofrene.

Özlem reflekterer over de diametralt modsatte livsbaner, hun og hendes bror har fulgt, trods en fælles opvækst. Hun har dedikeret sit liv til at arbejde for et samfund, hvor konflikter løses gennem dialog frem for vold, mens hendes bror har truffet valg, der har ført ham væk fra dette ideal. "Jeg er utrolig ked af, at min lillebrors liv har udviklet sig så fundamentalt forskelligt fra mit eget, og at han ikke kunne forme sit liv til gavn for sin familie og det demokratiske samfund, han er opvokset i," udtaler Özlem, som understreger den komplekse virkelighed af familiære bånd, der binder på godt og ondt.

Trods den personlige smerte og de offentlige konsekvenser af hendes brors handlinger, ønsker Özlem ikke medfølelse, men snarere at dele sin historie i håb om, at det kan hjælpe andre i lignende situationer til at bryde med skammen og isolationen. 

Du kan læse hele hendes opslag her: