‘X Factor’-dommer om særlig besked til kong Frederik: “Det holder jeg mellem ham og mig”

Skrevet af Kamille Isaksen

21/02/2024
Foto: Oscar Meyer/TV 2 - Michael W. Holm / Shutterstock
Foto: Oscar Meyer/TV 2 - Michael W. Holm / Shutterstock
'X Factor'-dommeren ville ikke afsløre meget, da han blev spurgt ind til lykønskningen.

Mest læste i dag

De fleste kan nok godt huske, da vores nuværende konge valgte at træde frem side om side med den anerkendte musiker Simon Kvamm og bandet Nephew. Her kunne vi se en glad konge udfolde sig og hygge sig på den danske scene under en koncert på Smukfest tilbage i 2018. 

Under et pressemøde for 'X Factor', blev den nuværende ‘X Factor’ dommer spurgt af mediet B.T., om hvorvidt han har sendt en personlig besked, hvor han lykønsker Danmarks nye konge med tronskiftet. 

Til dette spørgsmål svarede sangeren med et smil, at det var noget, han ønskede at holde privat mellem ham og kronprinsen. 

“Det holder jeg mellem ham og mig”, siger han til mediet. 

Denne bemærkning bliver dog startskuddet til en række roser, som Simon Kvamm fik sendt efter kong Frederik.

Han fremhæver Kong Frederiks velkendte kærlighed til musikken og hans deltagelse i festivaler som et tegn på kongens jordnære og folkelige tilgang. "Vi har en konge - som er kommet på festivaler, jeg har selv mødt ham og slæbt ham med op på scenen - som har en form for passion for rock og popmusik, fordi han selv er vokset op med det," siger Simon Kvamm.

Det er dog ikke kun Kong Frederiks musiksmag, der har formået at fange Simon Kvamms opmærksomhed. Han påpeger, at kongen repræsenterer meget mere end den stereotype rockfan og her refererer han til kongen dannelse og store historiske overblik. Nogle egenskaber, som musikeren mener, er gode for hele Danmarks befolkning. 

Simon Kvamms kommentarer om Kong Frederiks tronbestigelse og musikalske interesser tegner et billede af en monark, der ikke kun værdsætter kulturel og historisk rigdom, men også forstår at forbinde sig med sit folk gennem fælles interesser. Denne tilgang lover godt for Kong Frederiks regeringstid, idet den antyder en konge, der både er dybt forankret i Danmarks historie og samtidig i stand til at navigere i og bidrage til den moderne popkultur.

I videoen nedenfor kan du se et tilbageblik på det øjeblik, hvor kong Frederik pludselig dukkede op på scenen til Smukfest.