Vild skovtur: Nu åbner Knuthenborg Safaripark kæmpe område med dinosaurer

Foto: PR-foto: Knuthenborg Safaripark

Store Bededag slår Knuthenborg Safaripark dørene op til en nyhed, der har været 65 millioner år undervejs.

Er man glad for filmklassikeren Jurassic Park, så kan man med fordel sætte kursen mod Lolland fra næste weekend.

I november sidste år kunne Knuthenborg Safaripark nemlig annoncere parkens største investering nogensinde. Et 30.000 kvadratmeter stort skovområde, hvor man vil kunne opleve fortidens store dinosaurer.

Og nu er tiden kommet, hvor man kan stå ansigt til ansigt med en glubsk tyrannosaurus rex, når safariparken næste weekend slår dørene op fredag 27. april - altså på Store Bededag.

Foto: PR-foto: Knuthenborg Safaripark

Har man tidligere besøgt Knuthenborg vil man vide, at safariparken normalt byder på eksotiske dyr som næsehorn, aber, giraffer og kænguruer, men fremover vil også uddøde dyr byde gæsterne velkommen.

- Dinosaurerne bruger vi til at lære om de dyr, vi har i dag. Ved at have dinosaurerne ved siden af nulevende dyr, kan man selv se forbindelsen mellem dyrene, der var engang og dyrene, der lever i dag. Vi ser altså på fortiden for at lære om fremtiden, fortæller Knuthenborg Safariparks ejer Christoffer Knuth.

Dinosaurskoven, som den nye attraktion hedder, bliver en fast del af safariparken og breder sig over et mere end 30.000 kvadratmeter stort skovområde, hvor man mellem træerne vil kunne støde på frygtindgydende og brølende dinosaurer som triceratops og tyrannosaurus rex.

Modsat Steven Spielbergs 90’er-klassiker vil der (heldigvis) være tale om mekaniske dinoer, men ifølge parkens ejer, vil oplevelsen alligevel være yderst virkelighedstro.

- Dinosaurskoven bliver en utrolig livagtig oplevelse. Det er det tætteste, man som menneske kommer på selv at være en del af dinosaurernes forsvundne verden, lover Christoffer Knuth.

Det har krævet en større millioninvestering at få den forhistoriske oplevelse i stand, og undervejs har man hentet ekspertise fra den amerikanske palæontolog Chris DeLorey for at skabe en så lærerig og videnskabelig korrekt dinosauroplevelse som overhovedet muligt.

DeLorey, der i USA er kendt som Doctor Dino, har i over 25 år stået i spidsen for flere udgravninger i USA og er meget begejstret for det lollandske projekt.

- At forbinde dinosaurer med nulevende dyr i en skov som denne er fantastisk. Her har man en naturlig skov, der også eksisterede i dinosaurernes tid. Mange af planterne blev faktisk også spist af dinosaurerne. Det ved vi, fordi vi har fundet dem i deres fossile lort, siger Chris DeLorey i forbindelse med offentliggørelsen af projektet.

Herunder kan man se palæontologen Chris DeLorey giver jer en lille forsmag på Dinosaurskoven.

Læs også

Bryllupsdage - Her finder du den komplette liste over navne på alle bryllupsdagene.  Nogle bryllupsdage har deres helt egne traditioner, som du kan læse mere om her på siden.

Maveinfluenza - De mest typiske tegn på maveinfluenza er ondt i maven, opkast og diarré. Det kan være det ene eller andet eller begge dele. I nogle tilfælde kan man tilmed få hovedpine og mavekramper.

Aseksuel - At være aseksuel er ikke det samme som at leve i cølibat. Her følger en mere omfattende forklaring af, hvad der ligger i begrebet.

 

Dagens Gossip