Virus spredes som en steppebrand på Facebook - sådan fjerner du den

Foto: Shutterstock

Med nedenstående manual forhindrer du virussen i at spredes.

En virus spreder lige nu falske beskeder og links mellem venner på facebooks chatfunktion Messenger. Det skriver det svenske medie Metro.

Faren opstår, hvis du modtager en besked fra en ven med eksempelvis linket ”video.html”, der fører dig videre til et YouTube-link med teksten ”18+ Video”. Herfra bedes du installere en fil, der hedder 45to85, hvilket du på ingen måder skal gøre.

Installationen skal foregå gennem Chromes webshop og ligner et link, der tidligere var reelt nok at bruge gennem browser-tjenesten, men hvis du følger instrukserne nu, ender du højst sandsynligt med at sende uanede mængder af spam ud til dine venner.

Du skal i stedet afslutte Chrome omgående og lade være med at følge instrukserne.

Hvis du har Windows-computer skal du gøre følgende ifølge mediet:
Gå til en mappe på din computers C-drev, der hedder ” ckodnnokennobkojocomngeambodkfok” og fjern den. Genstart Chrome og skriv “chrome://Extensions” i webadressefeltet øverst. Se, om der fortsat står “45to57”. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på skraldespanden ved siden af ​​teksten for at fjerne det – og starte forfra med de nævnte procedure her. Hvis ikke, er alt godt.

Har du Mac-computer, gør du følgende:
Afslut Chrome. Klik på forstørrelsesglasset øverst til højre på din computer ved siden af ​​uret. Skriv terminal/slet, og tryk på enter. Indsæt følgende tekst ordret i det vindue, der bør poppe op: rm -r ~ / Library / Application Support / Google / Chrome / Standard / Udvidelser / ckodnnokennobkojocomngeambodkfok

Tryk på enter for at virussen bliver fjernet. Genstart Chrome og skriv “chrome://Extensions” i webadressefeltet øverst. Se, om der fortsat står “45to57”. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på skraldespanden ved siden af ​​teksten for at fjerne det – og starte forfra med de nævnte procedure her. Hvis ikke, er alt godt. 

Læs også

Facebook afslører: Er din ven psykopat?

 

 

Dagens Gossip