10-årig kørte galt med babysøster i bilen

Det var en chauffør i en sneplov, som onsdag morgen klokken 6.20 opdagede en bil, der var kørt i i grøften. Da han undersøgte bilen, så han til sin store overraskelse en ti-årig dreng bag rattet og en baby på bagsædet.

Den meget unge bilist var kørt af vejen på Hovedvej 13, hvor de var adskillige kilometer hjemmefra.

- De var meget glade og fornøjede begge to, men de ville have hjælp til at komme på vejen igen. Det var trods alt en meget talentfuld ti-årig, der havde kørt 15 kilometer på en morgen, fortæller operationsleder fra Vestoppland Politidistriks, Kai Lyshauge, til vg.no.

LÆS OGSÅ: 9-åirg pige skriver bog for at redde syg bror: - Han er min superhelt

Knægten var da heller ikke uden humor, da sneplovschaufføren spurgte, om han var kørt af sted alene. Den 10-årige forklarede, at han skam havde kørekort, men at han desværre havde efterladt det derhjemme.

Forældre havde ligget og sovet, da drengen tidligt i morges besluttede at tage sig en køretur og samtidig fik den ide at tage lillesøsteren med.

Politiet betegner det som utrolig heldigt, at ingen kom noget til. Hovedvejen, som børnene blev fundet på, er forbindelsesvej til Oslo med meget tung trafik på strækningen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det var iøvrigt ikke nogen lille bil, som drengen var stukket af i. Politiet fortæller, at der var tale om "van", og at drengen desuden er lille af sin alder.