Advarsel til alle passagerer: Gør aldrig dette med dit boardingpas

I disse tider hvor det er så populært at dele alt på sociale medier, bør du tøve en kende med at tage billeder at dit boardingpas og poste det på Facebook… også selvom du virkelig gerne vil dokumentere overfor dine venner, at du skal på en eksklusiv ferie.

Læs også: Forskere advarer: E-cigaretter er lige så skadelige for dit hjerte som almindelige cigaretter

Det virker måske harmløst nok at tage dele dit boardingpas på sociale medier, mens du sidder i lufthavnen og glæder dig til at komme på eventyr, men det kan have kedelige konsekvenser for dig.

Det skriver det amerikanske sikkerhedsfirma Krebson Security.

Der findes nemlig internetsider, der kan læse stregkoden på dit boardingpas, og på den måde kan dine personlige oplysninger blive hacket.

Både telefonnummer, adresse, navn, bonusprogramnummer og info om fremtidige flyvninger, du bestiller gennem det samme number, kan blive synligt for kriminelle, som fx kan ændre din plads i flyet, aflyse fremtidige flyrejser og endda nulstille din kontokode hos flyselskabet helt.

Læs også: Flyselskab tilbyder gratis billetter til Island: Men du skal leve op til denne ting

Hvis du behøver flere grunde til at lade være med at dele billeder af dit boardingpas, så husk på at indbrudstyve også kan nyde godt af oplysningerne på dit boardingpas - fx hvornår du ikke er hjemme.

Og mon ikke dine venner tror på, at du har været på ferie, uden at de ser dit boardingpas?

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

.

Dagens Gossip