Betjent i Aarhus sparker til anholdt i politibil: Voldsom video vækker debat på Facebook

En video lagt på Facebook vækker lige nu voldsom debat. Den er angiveligt optaget den 1. september uden for Harald Nyborg i Tilst ved Aarhus.

I den ser man en betjent, der sparker og slår ind på bagsædet af en politibil, hvor der angiveligt sidder en anholdt mand, som ifølge vidnet, der har optaget videoen, har håndjern på.

Ifølge Wesam Bramez, der har lagt videoen på Facebook, blev en herre konfronteret af to betjente uden for butikken. Herefter eskalerede tingene.

- Han bliver tvunget ned med kvælertag af den ene betjent, mens den anden betjent assistere med knytnæveslag og andre former for slag. Man kunne tydeligt høre og se hvordan Herren var ude af stand til at trykke vejret optimalt eller foretage sig andet defensivt. Herefter bliver han smidt inden i bilen, skriver Wesam Bramez.

Ifølge ham kunne manden ikke parere ordre.

- Betjenten vælger, i den mest bogstaveligeste forstand, at banke ham ind i bilen. Særdeles ubegribeligt scene, som efterlod mig og andre vidne målløse, skriver han til videoen.

Læs også: 40-årig mand møder op på politistationen: Da betjentene kigger ud af vinduet, anholder de straks manden

BT har været i kontakt med Østjyllands Politi, som ikke vil kommentere på videoen. Pressemedarbejderen Janni Lundager oplyser dog, at politiet er opmærksom på videoen, og at Den Uafhængige Politiklagemyndighed har overtaget sagen. 

På Facebook vækker videoen voldsom debat. Mange tager politiet i forsvar og siger, at det er umuligt at dømme situationen, når man ikke kan se, hvad der er gået forud.

- Han har sikkert gjort sig fortjent til det. Kan godt forstå at politiet er trætte af pis!, skriver Stefan Veth.

Andre mener dog ikke, at noget kan undskylde betjentens opførsel.

- Det her handler ik om at dømme ud fra hvad der er sket inden optagelsen. Det dybt forkert at politiet med så voldsom magt anholder . Hvis det havde været os andre var man blevet dømt for vold, skriver Linda Irene Jensen.

Læs også: Netto efterlyser uheldig kunde: Blev glemt i butikken og bombarderet af røgkanon

Se videoen nedenfor.

Torsdag d. 1 september var jeg vidne til denne grusomme anholdelse foretaget af to betjente i Tilst ved Aarhus. En herre bliver konfronteret af to betjente ude foran Harald Nyborg, hvorefter tingene ret heftigt bliver eskaleret gevaldigt. Herren, som befandt sig alene, bevæger sig ud foran parkeringen, hvor de to betjente så konfronterer ham.Herren og politifolkene, hvor så denne herre bliver bogstaveligt talt overfaldt verbalt og fysisk. Han bliver tvunget ned med kvælertag af den ene betjent, mens den anden betjent assistere med knytnæveslag og andre former for slag. Man kunne tydeligt høre og se hvordan Herren var ude af stand til at trykke vejret optimalt eller foretage sig andet defensivt. Herefter bliver han smidt inden i bilen. Grundet hans ubevidste jeg, så kunne han tydeligvis ikke give efter ordre, som betjentene beordrede ham i - at han skulle lægge sine ben indenfor bilen da han bliver kvalt af den anden betjent- betjenten vælger, i den mest bogstaveligeste forstand, at banke ham ind i bilen. Særdeles ubegribeligt scene, som efterlod mig og andre vidne målløse. Tænk sig at opleve denne form for diktatur, samt voldelige handlinger fra personer, som skulle varetager vores værdier og retssikkerhed! Det skal selvfølgelig siges at personen var i håndjern under hele episoden.

Posted by Wesam Bramez on Friday, September 2, 2016

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip