Butiksejer offentliggjorde billeder af tyve - nu risikerer han betinget fængselsstraf

For en uge siden blev børnetøjbutikken Guldklumper i Odder udsat for et tyveri, hvor der blev stjålet for over 6.500 kr.

Ejeren af butikken, Brian Mikkelsen, var så frustreret, at han valgte at offentliggøre billeder fra overvågningsvideoer af de tre kvinder, der havde stjålet.

Læs også: Mor hopper i døden med sin datter i favnen

Han offentliggjorde billeder og navne på de tre kvinder på Facebook sammen med denne tekst:

- Hvis I ønsker at få fjernet jeres navne og billeder, samt undgå at der fremkommer flere private oplysninger omkring jer her på Facebook, foreslår vi, at I står til ansvar for, hvad I har gjort, og gør det rigtige. Vi kæmper dagligt for at betale vores varer til butikken og er en lille privat ejet forretning, der ikke har råd til at forære vores ting væk. Derfor håber vi, I kan grave i jeres samvittighed og komme retur med tingene fra os og alle de andre forretninger. I har vores ord på, at opslagene vil blive fjernet, når I har gjort dette.

Tyv undskyldte
Men selvom det viste sig at være en effektiv måde at gå efter gerningsmændene på, så er det ulovligt, og han kan få fængselsstraf for det.

- Det skærper, at butiksejeren dels ikke har meldt sagen til politiet, og at han dels er klar over, at han handler ulovligt, siger Peter Lind Jensen som er advokat med speciale i medie- og presseret fra firmaet Bird og Bird til Århus Stiftidende.

- Så vidt jeg er orienteret, har vi ikke tidligere i Danmark set så massiv en overtrædelse af persondataloven på et socialt medie, så hvor de øvrige sager er endt med bødestraf, rummer denne sag potentiale til en betinget fængselsdom. Mange vil have sympati for butiksejeren, men vi lever trods alt i en retsstat.

Læs også: Far og sønner fængslet for stort røveri mod familie

Hvis Brian Mikkelsen bliver dømt til betinget fængselsstraf, vil det komme til at stå på hans straffeattest, og han han skal bag tremmer, hvis han overtræder vilkårene for sin dom.

Selvom det er ulovligt at sige at anklage folk for at være kriminelle på nettet, og butiksejeren godt vidste det, så forklarede han, at det virkede, og han fik et opkald fra en af kvinderne, som undskyldte dagen efter opslaget.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip