Falske børnebørn franarrer ældre tusinder af kroner: Nu slår politiet alarm

Søndag kunne man læse på Dagens.dk, at Vestegnens Politi nu advarer mod telefonopkald, hvor unge ringer op, og udgiver sig for at være familie.

I den forbindelse forsøger de nemlig at franarrer folk penge, og politiet understreger at det  er et forsøg på bedrageri.

Samme advarsel kommer nu også fra Midt- og Vestsjællands Politi. De har inden for et døgn modtaget tre anmeldelser af mystiske telefonopkald, hvor vedkommende udgiver sig for at være et barnebarn, der har brug for penge.

Det første forsøg på bedrageris skete mandag klokken 11:45, hvor en 75-årig kvinde fra Søstrup blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være kvindens barnebarn.

”Barnebarnet” havde sagt, at der var sket en vandskade, og han skulle bruge 25000 kr. med det samme. Han havde spurgt til, hvor mange penge hun havde liggende, og dernæst havde han sagt, at han ville ringe senere. Kvinden fattede mistanke og fik kontakt til sin søn, der kunne afkræfte, at der var sket nogen vandskade, og at barnebarnet skulle have ringet som anført.

Det må derfor antages at være et forsøg på at ville lave bedrageri, der blot ikke blev til noget, skriver Midt- og Vestsjællands Politi

Læs også: Politiet advarer mod disse mystiske opkald: Det er forsøg på bedrageri

92-årig kvinde fattede ikke mistanke

Blot et kvarter efter klokken 12:00 blev en 92-årig kvinde i Holbæk ringet op på lignende måde, hvor en mand havde talt om en akut vandskade, og at det var penge, som kvindens barnebarn skulle bruge.

”Barnebarnet” ville låne flere tusinde kr. Efterfølgende kom en mand og hentede pengene, som han sagde, at han ville give videre til barnebarnet. Manden havde sagt, at hun ikke måtte fortælle om hændelsen til hendes søn.

Manden beskrives som mand, dansk af udseende, ca. 50 år gammel, 180-185 cm. høj, almindelig af bygning, brunligt kort hår.

Den 92-årige havde efterfølgende fundet ud af, at der ikke var tale om penge til barnebarnet, da hun fik talt med sin søn om sagen.
Køge

Mandag aften klokken 21:00 blev en familie i Køge ringet op under lignende omstændigheder, hvor en mand udgav sig for at være et barnebarn. Det lykkedes dog ikke at overbevise familien om dette, og samtalen blev afbrudt.

Politiet advarer kraftigt mod, at man udleverer penge under lignende omstændigheder. Det er politiets opfattelse, at gerningsmanden muligt vil fortsætte sine bedragerier under lignende omstændigheder.

Vi anbefaler borgere, at man taler med sin ældre mor eller far om, at man kan blive udsat for sådanne opringninger, og at de ikke skal udlevere penge eller indgå aftaler med nogen under lignende omstændigheder. Ring dernæst til politiet og anmeldt forholdet på 114.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip